Friday, April 19, 2024

Sondaj: 35% dintre români vor să se vaccineze și au încredere în eficacitatea vaccinurilor anti-Covid

Must Read

Procentul românilor care declară că se vor vaccina a crescut cu 5% iar procentul celor care nu sunt deciși asupra vaccinării a scăzut față de luna decembrie a anului trecut. Astfel, 35% dintre români afirmă că vor să se vaccineze și au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva Covid-19, potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra pandemiei și a campaniei naționale de vaccinare.

Cu toate acestea, din informațiile pe care le au la dispoziție de la începutul campaniei de vaccinare, 39% dintre respondenți cred ca vaccinurile nu sunt eficiente, iar 30% declară că cu siguranță nu s-ar vaccina.

De asemenea, 37% dintre români afirmă că sunt pro vaccinării în general iar 24% se declară împotriva oricărei vaccinări. Totodată, 27% dintre respondenți nu au o poziție exactă în ceea ce privește vaccinarea sau nu sunt interesați despre acest subiect.

Procentele diferă însă când vine vorba despre organizarea campaniei de vaccinare astfel că 71% dintre respondenți cred că faptul că Armata se ocupă de vaccinarea din România este un lucru bun, 11% consideră că este un lucru rău și 18% nu știu sau nu vor să răspundă.

- Advertisement -

Totodată, 73% consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție proastă, în timp ce doar 15% consideră că țara noastră este pe un drum bun.

De asemenea, 79% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală, în timp ce 17% ar fi de acord, iar 4% nu au vrut să răspundă. Cu toate acestea, 11% dintre cei care au participat la sondaj se declară foarte îngrijorați de pandemia Covid-19, 48% îngrijorați, 27% puțin îngrijorați, în timp ce doar 13% spun că nu sunt deloc îngrijorați.

În ceea ce privește deschiderea școlilor în data de 8 februarie, 77% dintre români consideră că este un lucru esențial, în timp ce 16% consideră că instituțiile de învățământ ar trebui să rămână închise, iar 7% nu au vrut să răspundă.

Cu privire la spitale și privatizarea lor, 76% dintre respondenți nu sunt de acord, 10% cred că spitalele ar trebui să devină private în mare parte, iar 16% nu au vrut să răspundă.

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 15-17 ianuarie 2021, pe un eșantion de 710 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,5%.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x