Tuesday, April 16, 2024

Sumele pe care personalul medical le va primi ca să convingă oamenii să se vaccineze. Voiculescu: Și medicii de familie vor primi bonus

Must Read

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri seară la Digi24 că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați. El a precizat că și medicii de familie vor primi astfel de bonusuri.

Ministrul sănătății a vorbit la Digi24 despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern prin care medicii și asistentele să fie plătiți pentru a rezolva „problema personalului vaccinator”, deoarece a primit semnale din mai multe locuri din țară că ar putea exista o problemă în acest sens.

Vlad Voiculescu a adăugat că „e firesc” să existe acest proiect de OUG, care prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator. „Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat el.

Ministrul a adăugat că se bazează pe medicii de familie să convingă oamenii ca să se vaccineze, însă deoarece discuțiile sunt în fază incipientă nu a avansat vreo sumă pe care să o primească.

- Advertisement -

„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (va însemna o sumă pentru medic, n.red.), ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă proiectul nu va fi criticat de anti-vacciniști, ministrul sănătății a răspuns: „E ca și cum ai fi împotriva educației și ai spune că plătești profesorii ca să educe. E un pas firesc și nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”.

Sursa: digi24.ro

Volume 90%

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x