Friday, September 24, 2021

Tesla si BMW pot primi bani europeni pentru a produce baterii necesare masinilor electrice

Must Read

Uniunea Europeana a aprobat, marti 26 ianuarie 2021, un program prin care producatorii de baterii pentru masini electrica sa poata primi finantare, astfel incat sa concureze liderul mondial in domeniu, care este China.

Aprobarea proiectului european de inovatii in domeniul bateriilor, in valoare de 2,9 miliarde de euro, urmeaza lansarii, in 2017, a Aliantei Europene a Bateriilor, care are ca obiectiv sustinerea industriei in timpul tranzitiei de la carburantii fosili.

“Comisia Europeana a aprobat intregul proiect. In urmatoarea etapa vor urma notificarile de finantare individuala si sumele de finantare pe companie”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei din Germania. Proiectul se va derula pana in 2028.

China, lider mondial in producerea de celule de baterii litiu-ion

Pe langa Tesla si BMW, intre cele 42 de companii care s-au inscris in program pentru a primi ajutoare de stat se afla Fiat Chrysler Automobiles, Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems si Enel X.

- Advertisement -

In China sunt produce 80% din celulele de baterii litiu-ion, dar UE a afirmat ca ar putea sa isi asigure necesarul pana in 2025.

Finantarea proiectului va proveni din Franta, Germania, Austria, Belgia, Croatia, Finlanda, Grecia, Polonia, Slovacia, Spania si Suedia. Programul mai are ca obiectiv atragerea a 9 miliarde de euro de la investitori privati, potrivit Comisiei Europene.

Germania a mai aratat ca Berlinul a alocat aproape 1 miliard de euro aliantei pentru celulele de baterii, intentionand sa sprijine proiectul cu circa 1,6 miliarde de euro.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a pozat cu manelistul Sorinel Puştiu şi familia lui

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, a avut...
- Advertisement -

More Articles Like This