Wednesday, December 8, 2021

Turcia: Noua lege pentru controlarea social media produce efecte, Facebook anunță că își va numi un reprezentant local la Ankara

Must Read

​Facebook Inc a anunțat luni că a demarat procesul de desemnare a unei entități legale care să funcționeze ca reprezentant local în Turcia pentru a se conforma noii legi social media adoptată de Ankara anul trecut, relatează Reuters .

Anunțul a fost făcut de companie printr-un comunicat, aceasta afirmând că își va retrage reprezentantul dacă se va confrunta cu presiuni asupra standardelor comunității sau a procesului de revizuire a solicitărilor autorităților.

Criticii legii afirmă că aceasta urmărește să suprime disidența după ce criticii lui Erdogan s-au îndreptat tot mai mult înspre platforme online ca urmare a înăspririi controlului exercitat de Ankara asupra mass-mediei tradiționale.

Legea obligă site-urile social media străine să numească reprezentanți în Turcia care să soluționeze îngrijorările autorităților cu privire la conținut, incluzând de asemenea termene limită pentru înlăturarea materialelor considerate nepotrivite de către acestea.

- Advertisement -

Potrivit noilor reglementări companiile pot fi sancționate prin amenzi, blocarea reclamelor sau tăierea lățimii de bandă cu 90%, o măsură care în practică ar bloca accesul la site-uri.

Turcii sunt deja strict monitorizați pe social media și mulți au fost puși sub acuzare pentru insultarea lui Erdogan și a miniștrilor săi sau pentru criticarea gestionării pandemiei de COVID-19 și a acțiunilor în străinătate a forțelor armate turce.

Erdogan a criticat în mod repetat social media, susținând că o creștere a numărului de “acte imorale” online în ultimii ani s-ar datora lipsei reglementărilor.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

MedLife deschide cea mai mare clinică medicală din Sibiu în urma unei investiții de peste 2,5 milioane de euro

MedLife, cel mai mare sistem medical privat din România, continuă planurile de extindere și inaugurează o nouă unitate medicală...
- Advertisement -

More Articles Like This