Acasă Stirile zilei Un preot caterisit, condamnat la închisoare, ţine slujbe într-o biserică scoasă la...

Un preot caterisit, condamnat la închisoare, ţine slujbe într-o biserică scoasă la vânzare de ANAF, în Constanţa

0

Situație scandaloasă in Constanța. Un fost călugăr condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru tentativă de transmitere a virusului HIV continuă să încalce legea. Slujește sub numele de preotul Macarie într-o biserică ridicată pe un teren scos la vânzare de către ANAF. Asta deși bărbatul a fost exclus din rândurile bisericii ortodoxe după un val de infracțiuni.

Nicolae Sima sau ”părintele Macarie”, așa cum e cunoscut printre enoriașii constănțeni, continuă să slujească, deși a fost exclus din rândurile bisericii ortodoxe încă de acum 13 ani.

Asta după ce ar fi furat din cutia milei și le-ar fi prezentat credincioșilor drept autentice mai multe moaște false. Iar seria nelegiuirilor nu se oprește aici.

Fostul călugăr ar fi obișnuit să organizeze false slujbe de exorcizare.

Așa-zisul preot a ajuns în vizorul polițiștilor și în anul 2012. Atunci, Nicolae Sima a fost reținut după ce ar fi plătit doi adolescenți pentru a întreține relații sexuale cu el.

A ieșit din închisoare după doar o zi, pentru că judecătorii nu l-au considerat un pericol public. Trei ani mai târziu, bărbatul se întoarce în spatele gratiilor pentru că ar fi întretinut relaţii sexuale cu un bărbat fără să-i spună că este infectat cu virusul HIV.

Pedeapsa primită a fost de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

De îndată ce s-a văzut ieșit din arest, bărbatul și-a reluat practica bisericească. De trei ani slujește într-un lăcaș de cult construit la ieșirea din Constanța, scos la vânzare de ANAF.

O echipă Antena 3 a încercat să stea de vorbă cu falsul preot, însă enoriașii au făcut scut în jurul său

Falsul preot a înființat și o așa-zisă asociație umanitară. Astfel, hoinărește prin spitale și împarte daruri copiilor, îmbrăcat în haine preotești.

În toate acţiunile, Nicolae Sima poartă haine preoţeşti.

Sursa: antena3.ro

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version