Thursday, April 25, 2024

Un val de ger lovește România! S-a ajuns la -20 de grade. Alertă meteo ANM

Must Read

Val de ger în România! S-a ajuns la -20 grade. Alertă meteo ANM. Iarna şi-a intrat complet în drepturi. Meteorologii au anunţat deja cea mai scăzută temperatură care se înregistrează în acest an în ţara noastră.

Val de ger în România! S-a ajuns la -20 de grade. Alertă meteo ANM. Iarna şi-a intrat complet în drepturi. Meteorologii au anunţat deja cea mai scăzută temperatură care se înregistrează în acest an în ţara noastră.

Vine gerul în România

Vine gerul în România. S-a înregistrat deja cea mai scăzută temperatură din acest an. -18,4 grade Celsius, cea mai scăzută în această iarnă.

Staţia Meteo din municipiul Botoşani a înregistrat, marţi dimineaţă, o temperatură negativă record pentru această iarnă, de minus 18,4 grade Celsius, conform meteorologulului Tatiana Haha.

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, temperatura minimă a fost măsurată la ora 7,30. “Este o temperatură de luna ianuarie. E gerul Bobotezei pe stil vechi. Având în vedere că toată Europa a fost afectată de un val de aer rece, era de aşteptat să ajungă şi la noi acest frig”, a afirmat meteorologul Tatiana Haha, conform Agerpres.

Potrivit datelor transmise Administraţia Naţională de Meteorologie, la ora 8,00, la Staţia Meteo din municipiul Botoşani se înregistrau minus 17,8 grade Celsius, la Darabani minus 16,3 grade Celsius, iar la Ştefăneşti-Stânca minus 16,2 grade Celsius.

Val de ger în mai multe zone

Mai multe regiuni din țară au trecut prin cea mai friguroasă noapte din acest an. Temperaturile au scăzut în Moldova până la -20 de grade. În Capitală, termometrele au arătat până la -11 grade Celsius.

În Moldova am înregistrat cele mai coborâte valori din această iarnă, în Rădăuți și în Bacău. Dar foarte frig a fost în toate regiunile țării. În București am înregistrat -12 grade la stația meteorologică Băneasa, unde acum sunt -11 grade, iar în oraș -9 grade.

Este cea mai rece noapte din aceasta iarnă, sunt cele mai coborâte valori, și, într-adevăr, traversăm o perioadă deosebit de rece. Vom remarca însă o creștere ușoară de temperatură, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării, unde vor fi temperaturi ușor pozitive la amiază, de 2…3 grade

În noaptea următoare doar izolat vom mai atinge pragul de ger, în Moldova, estul Transilvaniei, și în Muntenia, în Capitală urmând să avem la noapte -8…-5 grade.

Ninsori vor mai fi doar astăzi și la noapte, urmând ca de mâine dimineață, în partea de vest, ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Sunt condiții de formare a poleiului, iar în următoarele zile, pe fondul încălzirii, vor fi precipitații sub formă de ploaie, inclusiv în zonele de munte

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x