Tuesday, April 23, 2024

Ungaria este prima ţară din UE care a cumpărat vaccin de la Rusia

Must Read

Ungaria a devenit prima țară din UE care a decis să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V, deşi acesta este privit cu scepticism de către comunitatea europeană.

Ungaria e prima țară din Uniunea Europană care a decis să cumpere vaccin de la Rusia. Peter Szijjarto, ministrul de externe, a anunţat că Guvernul de la Budapesta va achiziționa doze de Sputnik V. Acesta a anunțat pe Facebook că vaccinul va ajunge în Ungaria în trei tranșe, însă nu a menționat care va fi cantitatea livrată de Rusia.

Ungaria cumpără vaccin de la Rusia

Autoritatea de relementare a medicamentelor din Ungaria a dat aprobarea pentru utilizarea vaccinului Sputnik V, dar și pentru vaccinul AstraZeneca. Peter Szijjarto s-a deplasat la Moscova special pentru a discuta despre vaccin, cu toate că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană nu a aprobat vaccinul rusesc, potrivit Reuters. De asemenea, nu a fost aprobat nici vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford , însă un răspuns în această privință e așteptat pe 29 ianuarie. Moscova a anunțat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% pe baza rezultatelor intermediare și a depus cererea de aprobare a vaccinului în Uniunea Europeană.

Gergely Gulyas, un alt minsitru al Guvernului de la Budapesta, a anunțat că Ungaria se pregătește să renunțe la restricții, pentru a revigora economia din această țară: „Guvernul e forțat să găsească surse proprii pentru vaccin, în condițiile în care vaccinarea în masă împotriva Covid-19 nu a început încă în UE din cauza întârzierilor din partea Comisiei Europene”.

- Advertisement -

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x