Saturday, April 20, 2024

Vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul? Explicaţia profesorului Streinu Cercel. „Un doctor nu poate să vorbească aşa. Sunt chestii care se fac în primii ani de facultate”

Must Read

Profesorul Adrian Streinu Cercel a demontat teoriile conspiraţiei distribuite pe reţelele de socializare potrivit cărora vaccinul anti-COVID ar modifica ADN-ul. Medicul specializat în boli infecţioase a afirmat că acest lucru nu este posibil deoarece serul împotriva noului coronavirus este realizat prin tehnologie ce are la bază ARN-ul.

Fostul manager al Institutului „Matei Balş”, în prezent senator PSD, a explicat dacă vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul sau nu. Întrebat despre clipurile distribuite pe reţelele de socializate în care diverşi medici din străinătate pretind acest lucru, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a pus la îndoială dacă acele persoane „sunt doctori de-adevăratelea”.

„Un doctor nu poate să vorbească aşa când ştie că aceste vaccinuri nu sunt dezvoltate pe o plaftormă de tip SF. Vorbim de molecule de ARN şi nu de ADN.

Doctorul ar fi trebuie să ştie. ARN-ul se pierde. El se degradează foarte uşor, în timp ce ADN-ul, care deţine informaţia genetică în genomul nostru, este stabil. Sunt chestii care se fac în primii ani de facultate”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, la România TV.

- Advertisement -

Vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul sau generează sterilitate? Prof. Streinu Cercel demontează cele mai răspândite teorii ale conspiraţiei

Cât despre informaţia potrivit căreia vaccinul anti-COVID ar genera sterilitate, medicul Adrian Streinu Cercel a amintit că acelaşi lucru s-a spus în urmă cu câţiva ani şi despre vaccinul HPV, împotriva cancerului de col uterin.

„În urmă cu câţiva ani s-a introdus un vaccin care era adresat unui virus. A intervenit media şi a intervenit social media şi a spus acelaşi lucru că induce sterilitate. De atunci şi până acum când s-au vaccinat mii de fetiţe în România şi au făcut şi copii între timp.

Trebuie să ne oprim cu astfel de ştiri că noi nu avem voie să le rostogolim. Sunt fake-uri”, a spus dr. Adrian Streinu Cercel.

De altfel, fostul manager al Institutului Matei Balş a mărturisit că nu îi plafce să facă medicină la TV deoarece „medicina se face în faţa pacientului”.

„Acum, văd că toată lumea se pricepe şi fiecare are acces la un blog şi mai scoate o trăznaie pe gură”, a menţionat prof. Cercel.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x