Thursday, March 28, 2024

Vaccinul impotriva COVID, fara riscuri pentru mamele care alapteaza. OMS si medicii ginecologi recomanda vaccinarea

Must Read

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor recomanda vaccinarea femeilor care alapteaza, cu acordul medicului, in cazul in care exista complicatii individuale specifice.

“Consideratii privind vaccinarea COVID-19 pentru persoanele care alapteaza – nu exista date privind siguranta vaccinurilor COVID-19 la femeile care alapteaza sau despre efectele vaccinurilor ARNm asupra sugarului alaptat sau asupra productiei / excretiei de lapte. Nu se crede ca vaccinurile cu ARNm reprezinta un risc pentru sugarul care este alaptat. Persoanele care alapteaza si care fac parte dintr-un grup recomandat sa primeasca un vaccin COVID-19, cum ar fi personalul medical, pot alege sa fie vaccinate”, este recomandarea Centrului pentru preventia si controlul bolilor din Statele Unite.

Aceeasi recomandare a venit si din partea Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor.

“ACOG recomanda ca vaccinurile COVID-19 sa fie oferite persoanelor care alapteaza, similare cu persoanele care nu alapteaza, atunci cand indeplinesc criteriile de primire a vaccinului pe baza grupurilor de stabilire a prioritatilor prezentate de ACIP. Desi indivizii care alapteaza nu au fost inclusi in majoritatea studiilor clinice, vaccinurile COVID-19 nu ar trebui sa fie retinute de la indivizii care alapteaza, care altfel indeplinesc criteriile de vaccinare. Preocuparile teoretice privind siguranta vaccinarii persoanelor care alapteaza nu depasesc beneficiile potentiale ale administrarii vaccinului. Nu este necesar sa se evite initierea sau intreruperea alaptarii la pacientii care primesc un vaccin COVID-19”, este recomandarea specialistilor ginecologi.

Recomandarile au fost postate pe Facebook de catre specialistul in Sanatate Publica de la UBB, Razvan Chereches.

- Advertisement -

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x