Thursday, August 11, 2022

Von der Leyen se pronunță pentru un certificat de vaccinare unic la nivelul UE: “cerință medicală” / Președintele Iohannis declarase că este împotriva ideii

Must Read

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a salutat joi inițiativa guvernului grec de a permite persoanelor vaccinate să circule liber și a făcut apel la recunoașterea unui certificat de vaccinare unic la nivelul Uniunii Europene, relatează Euractiv .

“Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze.

“Prin urmare eu salut inițiativa prim-ministrului grec asupra unui certificat de vaccinare unic”, a adăugat aceasta.

Președintele Comisiei Europene a făcut referire la o scrisoare primită de la premierul grec Kyriakos Mitsotakis mai devreme în cursul acestei săptămâni în care acesta a propus un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregului bloc comunitar care să permită cetățenilor europeni să călătorească liber.

- Advertisement -

Mitsotakis a precizat că nu dorește să facă vaccinarea obligatorie sau o condiție pentru călătorit însă a cerut ca “persoanele care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a afirmat că este în mare parte de acord cu ideea.

“Orice se va decide (…) este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european”, a declarat aceasta în timpul unei vizite a Comisiei la Lisabona organizată de președinția portugheză a UE.

“Dar cred că este important. Și, după cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală să demonstreze că persoanele au fost vaccinate”, a subliniat von der Leyen.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat după propunerea făcută de premierul grec că, din punctul său de vedere, nu este o idee bună, pentru că s-ar crea un cadru pentru discriminare :

“Personal, nu consider că e o idee bună. S-ar crea cadrul de discriminare. Cred că trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar el trebuie folosit pentru motive medicale, să se știe când a primit prima doză, când urmează a doua”.

“Să folosim aceste certificate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun” a subliniat Klaus Iohannis marți seară, într-o conferință de presă.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This