Saturday, April 20, 2024

WhatsApp, noi clauze pentru partajarea datelor cu Facebook. Informațiile personale la care vei fi nevoit să acorzi acces

Must Read

Aplicația WhatsApp introduce un nou set de condiţii de utilizare, cu privire la transmiterea informaţiilor colectate către Facebook. 

Utilizatorii au început să primească de miercuri,  notificare prin care sunt înștiințați cu privire la  o serie de modificări pe care le va suferi regulamentul de folosire a aplicaţiei.

Actualizarea politicii de confidențialitate s-a făcut la nivel global și a obligat utilizatorii să accepte noile condițiile sau să își șteargă contul. Actualizarea a fost lansată atât utilizatorilor Android, cât și celor iOS.

Modificările sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de modul în care vor fi folosite datele:

- Advertisement -

– Legate direct de folosirea WhatsApp

– În legătură cu modul în care companiile care vând pe WhatsApp pot folosi servicile Facebook pentru a stoca comunicările cu clienţii

– Pentru integrarea WhatsApp cu Facebook

Ce fel de informații vor fi partajate cu Facebook

Potrivit gadgetsnow.com, aproape toate informațiile vor fi partajate cu Facebook. Politica de confidențialitate WhatsApp prevede în mod clar că numărul de telefon, adresa IP, informațiile dispozitivului mobil.

„Informațiile pe care le împărtășim cu Facebook includ informațiile de înregistrare a contului dvs. (cum ar fi numărul de telefon), datele despre tranzacții, informații legate de servicii, informații despre modul în care interacționați cu alții (inclusiv companii) atunci când utilizați serviciile, informații despre dispozitivul mobil, adresa dvs. IP și poate include alte informații identificate în secțiunea privind politica de confidențialitate intitulată „Informații pe care le colectăm” sau obținute la notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dvs. ”, notează politica de confidențialitate.

Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de WhatsApp, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

Noile clauze vin să faciliteze noua strategie de monetizare a WhatsApp, care, în loc de reclame, se va axa pe servicii oferite companiilor. Acestea vor putea comunica cu clienţii şi vinde direct în cadrul platformei.

Reglementarea va intra în vigoare începând cu 8 februarie 2021 și, pentru a continua să utilizeze aplicația, utilizatorii vor trebui să le accepte.

Sursa: b1tv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x