Thursday, March 28, 2024

Xiaomi a prezentat o tehnologie prin care spune că pot fi încărcate wireless diverse dispozitive, de la câțiva metri distanță

Must Read

Compania chineză Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, a prezentat o tehnologie numită My Air Charge prin care, spune compania, pot fi încărcate wireless de la distanță mai multe dispozitive. Au mai fost companii care au demonstrat încărcare fără fir de la distanță, dar nu le-au lansat în piață și nici Xiaomi nu a anunțat un termen de lansare.

Xiaomi spune că tehnologia va permite încărcarea la 5 W de la distanță a mai multor dispozitive situate la câțiva metri de stația de bază, inclusiv ceasuri smart sau brățări de fitness.

Compania spune că obstacolele nu vor reduce eficiența încărcării.

Xiaomi vinde multe tipuri de produse, de la becuri smart, până la aspiratoare robotice, astfel că posibilitatea de a le încărca fără fir și de la distanță, cu ajutorul unei stații de bază, nu sună deloc rău.

- Advertisement -

Faptul că nu a fost anunțată o dată de lansare este însă un lucru ce arată că mai sunt chestiuni de pus la punct și, dacă tehnologia va fi lansată, probabil că pentru început va fi disponibilă pe doar câteva device-uri care vor avea la interior antenele miniaturizate care să permită încărcarea de la distanță.

De exemplu stația de bază conține în total 144 de antene minuscule, iar undele emise de aceasta ajung la 14 mini-antene din interiorul unui smartphone.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x