Sunday, July 25, 2021

Xiaomi a prezentat o tehnologie prin care spune că pot fi încărcate wireless diverse dispozitive, de la câțiva metri distanță

Must Read

Compania chineză Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, a prezentat o tehnologie numită My Air Charge prin care, spune compania, pot fi încărcate wireless de la distanță mai multe dispozitive. Au mai fost companii care au demonstrat încărcare fără fir de la distanță, dar nu le-au lansat în piață și nici Xiaomi nu a anunțat un termen de lansare.

Xiaomi spune că tehnologia va permite încărcarea la 5 W de la distanță a mai multor dispozitive situate la câțiva metri de stația de bază, inclusiv ceasuri smart sau brățări de fitness.

Compania spune că obstacolele nu vor reduce eficiența încărcării.

Xiaomi vinde multe tipuri de produse, de la becuri smart, până la aspiratoare robotice, astfel că posibilitatea de a le încărca fără fir și de la distanță, cu ajutorul unei stații de bază, nu sună deloc rău.

- Advertisement -

Faptul că nu a fost anunțată o dată de lansare este însă un lucru ce arată că mai sunt chestiuni de pus la punct și, dacă tehnologia va fi lansată, probabil că pentru început va fi disponibilă pe doar câteva device-uri care vor avea la interior antenele miniaturizate care să permită încărcarea de la distanță.

De exemplu stația de bază conține în total 144 de antene minuscule, iar undele emise de aceasta ajung la 14 mini-antene din interiorul unui smartphone.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This