Thursday, April 18, 2024

Zeci de deţinuţi infectaţi cu SARS-CoV-2, tratați în Penitenciarele-Spital Jilava și Poarta Albă

Must Read

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis joi că 50 de deţinuţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt sub tratament în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă. De asemenea, 79 de polițiști de penitenciare sunt confirmaţi.

„La data prezentei, pentru un număr de 50 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate”, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor. De asemenea, 79 de polițiști de penitenciare sunt, în prezent, confirmați pozitiv SARS-CoV-2 și respectă recomandările direcțiilor de sănătate publică.

„Administrațiile locurilor de deținere au aplicat măsuri specifice de intervenție, nefiind raportate disfuncționalități în derularea misiunilor și activităților curente”, adaugă sursa citată.

Metodologie de testare rapidă Ag SARS-CoV-2 a deținuților și angajaților

În ce privește supravegherea infecției cu noul coronavirus, ANP subliniază că unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au implementat, începând cu 3 decembrie 2020, o metodologie de testare rapidă Ag SARS-CoV-2 a deținuților și angajaților.

- Advertisement -

„Având în vedere actualizarea, la data de 04.01.2021, a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică România, și a includerii persoanelor private de libertate și a personalului de penitenciare în categoriile cărora li se aplică Recomandările de prioritizare a testării prin RT-PCR și/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2, unitățile de detenție, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică județene, desfășoară demersuri pentru stabilirea conduitei de implementare a noii metodologii”, informează ANP, potrivit Mediafax

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x