Friday, October 7, 2022

Amazon cumpără camioane ce funcţionează cu gaze naturale lichefiate pentru a reduce poluarea

Must Read

Amazon cumpără camioane ce funcţionează cu gaze naturale lichefiate pentru a reduce poluarea. Gigantul a luat o decizie foarte importantă pentru a reduce efectul de seră și a emisiilor de carbon.

Amazon se implică în reducerea nivelului de poluare

Amazon.com a comandat sute de camioane care funcţionează cu gaze naturale lichefiate. Gigantul caută modalităţi prin care să scoată din flota sa americană camioanele de tonaj greu poluatoare.

Măsura vine în contextul în care pandemia de coronavirus a condus la creşterea activităţilor de livrare cu camioane şi la scăderea traficului de pasageri.

Astfel, creșterea traficului a dus la un nivel de poluare mai mare. Mai ales că, aceste camioane de tonaj greu emit un nivel mai ridicat de gaze cu efect de seră comparativ cu alte vehicule.

Companiile au luat măsuri

- Advertisement -

Firmele de transport au început să îşi dezvolte flota de vehicule electrice, pentru reducerea emisiilor de carbon.

O mare parte din livrările de mărfuri din Statele Unite au loc cu camioane de tonaj mediu şi greu, care generează peste 20% din emisiile de gaze cu efect de seră,chiar dacă reprezintă sub 5% din flota rutieră, potrivit datelor federale.

Amazon a comandat peste 700 de camioane cu GPL, din clasa 6 şi 7, potrivit companiei.

Vânzările Amazon au crescut cu 38% în 2020, iar compania intenţionează ca operaţiunile sale să fie neutre în privinţa emisiilor de carbon până în 2040.

Gazele naturale emit la ardere cu 27% mai puţin dioxid de carbon comparativ cu carburantul diesel.

Motoarele electrice sunt considerate mai puţin viabile pentru camioanele grele, comparativ cu vehiculele de pasageri medii.

În 2019, Amazon a comandat 100.000 de vehicule comerciale electrice de la startupul Rivian Automotive, iar primele vehicule vor fi livrate în acest an, transmite Reuters, potrivit news.ro

Compania a mai comandat 1.800 de vehicule comerciale electrice de la Mercedes-Benz, pentru flota sa europeană.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This