Thursday, April 18, 2024

Bărbat vaccinat din greșeală la rapel cu ser Moderna în loc de Pfizer

Must Read

Eroare gravă, marți, la un centru de vaccinare din Târgu Jiu. Personalul medical ar fi încurcat vaccinurile pe care le aveau disponibile și i-au administrat unui bărbat în vârstă de 69 de ani, programat pentru doza de rapel vaccin Moderna, în loc de Pfizer, vaccinul care i s-a administrat și în urmă cu 21 de zile.

Autoritățile au deschis acum o anchetă pentru a afla cum a fost posibil acest lucru. Din primele informații, bărbatul care venise la vaccinare le-ar fi spus medicilor informații contradictorii. Acesta a declarat că este la prima doză și a intrat în încăperea în care se făceau vaccinări cu sediul Moderna.

“Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna. Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer”, a declarat, la Antena 3, Narcis Stoian, director DSP Gorj.

Încurcătura ar fi fost cauzată și de faptul că nu s-ar verifica la început dacă bărbatul este la prima doză sau la rapel.

“Recomandarea este foarte clară: vaccinarea trebuie să se facă cu același vaccin, dar ca să luăm partea bună a lucrurilor, este bine că s-a făcut un rapel cu un vaccin care reacționează după aceeași tehnologie și fiziopatologic în organism după cum lucrează și vaccinul realizat de firma Pfizer. Au aceeași tehnologie și modalitatea de exprimare, ca să spun așa, de lucru la nivel celular în organism este aceeași. Ce trebuie făcut din punct de vedere medical – pacientul repsectiv trebuie, categoric, urmărit, și nu putem previziona ce anume ar putea să se întâmple ca și reacții, pentru că recomandarea fiind să se facă cu același vaccin, până în momentul de față nu există niște studii să arate că dacă rapelul se face cu un vaccin de la o altă firmă, atunci cam ce s-ar putea întâmpla”, a spus medicul Carmen Dorobăț, la Antena 3.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x