Sunday, July 25, 2021

Combustibilul viitorului? Shell: Cererea pentru LNG va exploda în următorii ani

Must Read

Potrivit experţilor Royal Dutch Shell, interesul pentru LNG va creşte în următoarele două decenii, acesta putând înlocui surse de energie cu emisii mai ridicate. Interesul pentru gazul natural lichefiat (LNG) va exploda în următoarele două decenii, arată previziunile specialiştilor.

Cererea pentru gazul natural lichefiat, estimată să se dubleze până în 2040. Astfel, potrivit previziunilor companiei energetice Royal Dutch Shell, cererea de LNG ar urma aproape să se dubleze până în anul 2040, ajungând la 700 de milioane de tone, relatează Reuters.

În anul care s-a încheiat, cererea a fost de 360 de milioane de tone, în uşoară creştere faţă de nivelul din 2019, când s-au contabilizat 358 de milioane de tone. Cererea în creştere vine în pofida volatilităţii cauzate de restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Preţurile LNG au încheiat 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii 6 ani, la nivel global. Preţurile globale ale LNG au atins un nivel scăzut record la începutul lui 2020, dar au încheiat anul la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, pe fondul redresării cererii în Asia şi al iernii grele, care a afectat furnizarea, se arată în raportul Shell.

Puteti investi in actiunile companiei Shell aici: http://bit.ly/actiuni-shell

- Advertisement -

Aproape 75% din creşterea cererii pentru LNG va veni din Asia, până în 2040, deoarece producţia internă de gaze scade, iar LNG înlocuieşte sursele de energie cu emisii mai ridicate.

Cea mai mare cerere pentru LNG vine din China şi India. În 2020, China şi India au condus redresarea cererii de LNG, în urma pandemiei. China şi-a majorat importurile de LNG cu şapte milioane de tone, la 67 de milioane de tone în 2020, un avans de 11% faţă de 2019. De asemenea, India şi-a majorat importurile cu 11% în 2020.

Capacităţile noi de producţie de LNG anunţate în 2020 s-au situat la doar trei milioane de tone, în scădere faţă de un nivel aşteptat de 60 de milioane de tone, se arată în raportul Shell.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This