Saturday, April 20, 2024

Fabrica de stat Antibiotice Iași vinde la export jumătate din producție

Must Read

Aproape jumătate din cifra de afaceri a producătorului de medicamente Antibiotice Iași este realizattă din exporturi, compania ajungând astfel una dintre cele mai internaționalizate companii ale statului român. Potrivit raportului financiar 2020, remis Bursei, 160 de milioane de lei au fost vânzările de pe piețele externe, în creștere cu 4% față de anul precedent, printre altele, fabrica ieșeană fiind principalul exportator român în Vietnam.

(Antibiotice) … “şi-a triplat vânzările de pulberi sterile injectabile pe pieţele din Europa şi şi-a consolidat vânzările de Nistatină pe pieţele din Asia, Australia, America de Nord şi Africa. Compania este lider pe segmentul medicamentelor generice cu prescripţie şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 14,8%, şi ocupă locul 1 în piaţa relevantă din România, cu o cotă de piată valorică de 13,1%”, se mai arată în Raportul companiei

Compania a raportat venituri totale de 380,39 milioane de lei şi cheltuieli totale de 352,06 milioane de lei, rezultând un profit brut de 28 de milioane de lei.

“În contextul anului 2020, marcat de efectele pandemiei cu virusul SARS-Cov2, Antibiotice a identificat soluţii pentru realizarea obiectivelor strategice propuse prin planul de afaceri şi pentru a asigura sănătatea oamenilor. Compania a completat portofoliul cu produse destinate tratamentului bolilor asociate COVID (biocide, Paracetamol, Novocalmin) şi a luat măsuri pentru distanţarea socială şi menţinerea stării de sănătate a salariaţilor proprii”, se arată în documentul remis BVB.

- Advertisement -

Anul trecut, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 18,05 miliarde de lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 1,3% comparativ cu anul 2019.

Piaţa relevantă a produselor din portofoliul Antibiotice a înregistrat în perioada analizată o creştere de 5,7% (de la 2,3 la 2,4 miliarde de lei). În ceea ce priveşte consumul, acesta a înregistrat o creştere de 4%, fiind eliberate din farmacii un număr de 161,8 milioane de cutii în 2020, comparativ cu 155,6 milioane cutii în 2019.

Antibiotice IașI este o companie controlată de statul român, prin ministerul Sănătății, și este listată la Bursa de Valori București.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x