Saturday, April 20, 2024

Huawei vrea să lanseze în acest an mașini electrice sub brand-ul propriu – presă

Must Read

Mai multe surse citate de Reuters spun că Huawei discută cu cel puțin două companii chineze pentru a lansa mașini electrice sub brand-ul propriu, aceste modele putând fi lansate chiar în acest an. Huawei a pierdut mult pe partea de smartphone-uri din cauza sancțiunilor impuse de SUA și caută noi domenii în care business-ul să meargă bine.

Sursele spun că Huawei Technologies este în discuții cu producătorul chinez Changan deținut de stat, dar și cu BluePark New Energy Technology, parte a constructorului auto BAIC, care ar putea construi mașini electrice. Despre BAIC s-a vorbit în 2009 că ar fi vrut să cumpere Opel de la General Motors.

Huawei a negat că are de gând să lanseze mașini electrice, dar dacă se va întâmpla, va fi o schimbare spectaculoasă de direcție pentru o companie cunoscută pentru smartphone-uri și pentru echipamente telecom.

China este cea mai mare piață pentru mașini electrice și are mai multe companii capabile să producă anual peste un milion de vehicule.

- Advertisement -

Sursele spun că Huawei vrea să dezvolte mașini electrice accesibile pentru publicul larg și că discută intern pe tema designului și a lanțului de furnizori. Sursele mai spun că mașinile ar putea fi lansate chiar în acest an.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x