Friday, March 29, 2024

Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, dăunează „limbajului incluziv”

Must Read

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească limbajul „incluziv”. Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT).

Cea care a denunțat indicațiile Parlamentului European este Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga lui Salvini, potrivit . Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

În principal, atenția se concentrează asupra termenilor care definesc universul LGBT. Este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homesexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

În plus, biologia nu există pentru politicienii de la Bruxelles. Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

- Advertisement -

Și bineînțeles, nu mai folosim „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.

Sursa: smartradio.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x