Thursday, March 28, 2024

Ce sunt dividendele și cum le puteți implementa în strategia dvs. de investiții

Must Read

Dacă sunteți interesat de piața de valori, este posibil să fi dat peste termenul de dividende. Deși destul de obișnuit în lumea financiară, conceptul de dividende și modul de utilizare a acestora pentru investiții pe o platformă de tranzacționare ar putea fi oarecum evaziv. Această postare pe blog vă va ajuta să înțelegeți mai bine ce sunt dividendele, ce companii le oferă, când sunt plătiți și cum să le utilizați potențial în avantajul dvs.

Dividendele sunt în esență un mod de a recompensa acționarii pentru proprietatea parțială a acestora asupra unei companii. Fiecare acționar deține o anumită cotă din compania tranzacționată public și, prin urmare, are dreptul la o parte din profiturile sale. În timp ce unele companii nu plătesc dividende constante și preferă reinvestirea profiturilor în alte întreprinderi, companiile bine stabilite plătesc de obicei dividende trimestrial, bianual sau anual.

Dividendele se acordă pe baza acțiunii fiecărui acționar în companie, oferindu-le o anumită sumă de numerar sau de acțiuni pe fiecare acțiune pe care o dețin. De exemplu, dacă Apple anunță un dividend de 0,8 USD pe acțiune, un acționar cu 50 de acțiuni va primi un dividend de 40 USD.

Capitalul dvs. este în pericol.

- Advertisement -

Încasarea dividendelor

De-a lungul anilor, un număr tot mai mare de investitori au acordat atenție dividendelor. La urma urmei, investițiile în acțiuni cu randament de dividende oferă două căi de profit potențial: câștigurile de capital prin creșterea prețului acțiunilor și randamentele din dividende. Prin urmare, mulți investitori care au un apetit cu risc scăzut și caută o creștere pe termen lung, își bazează cel puțin o parte din portofoliul de acțiuni pe acțiuni cu randament de dividende.

Companiile anunță de obicei plata dividendelor ca parte a rapoartelor de câștiguri. Compania va specifica exact cât va plăti pe acțiune și data la care vor fi realizate dividendele. În timp ce dividendele sunt de obicei obținute din profiturile companiei, unele companii aleg să plătească dividende chiar și în perioadele de pierdere, pentru a-și păstra investitorii existenți.

Strategii de investiții bazate pe dividende

Când se uită la o diagramă mare, de succes, investitorii verifică adesea creșterea procentuală a prețului acțiunilor. Cu toate acestea, investitorii pe termen lung vor privi și plățile regulate de dividende ca un mijloc de a genera un venit constant.

Pentru a oferi investitorilor care se potrivesc profilului de căutare a dividendelor o soluție gata pregătită, eToro a creat portofoliul DividendGrowth. Această strategie de investiții se concentrează pe companiile mature care au o experiență de cel puțin 20 de ani de plăți periodice a dividendelor. După crearea unui grup de astfel de companii, portofoliul este optimizat în continuare, utilizând următoarele criterii:

  • Capitalizarea pieței – în căutarea unor companii solide.
  • Beta – volatilitate scăzută a pieței.
  • Media de creștere a dividendelor pe 5 ani – analizând consistența pe termen mediu.
  • Randamentul dividendelor din anul precedent – performanța dividendelor pe termen scurt.

Portofoliul rezultat prezintă o soluție de investiții bine rotunjită, pe termen lung și cu risc scăzut pentru investitorii înfometați de dividende. Unele dintre actiunile din portofoliu la lansare includ Pepsico , IBM , Coca-Cola , 3M , McDonald’s și mulți alții

Dacă doriți să urmăriți performanța portofoliului DividendGrowth, adăugați-l astăzi la lista dvs. de urmărire .

Capitalul dvs. este în pericol

CopyPortfolios ™ este un produs de gestionare a portofoliului. CopyPortfolios ™ nu trebuie considerat ca fonduri tranzacționate la bursă și nici ca fonduri speculative.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x