Friday, March 29, 2024

ÎPS Teodosie nu se vaccinează! De ce a luat arhiepiscopul această decizie

Must Read

Oamenii continuă să fie destul de reticenți în ceea ce privește vaccinarea, deși campania de imuniuzare este în plină desfășurare. Chiar dacă mulți au mai căpătat încredere în vaccin, un număr mic de persoane a acceptat acest tratament până acum. ÎPS Teodosie a declarat și el că nu se vaccinează, pe motiv că nu se va îmbolnăvi și nu are nevoie de această protecție.

ÎPS Teodosie nu vrea să se vaccineze

ÎPS Teodosie a declarat azi că nu se vaccinează, pentru că vaccinul nu este obligatoriu, așa cum ar fi spus și președintele de curând. Astfel, Arhiepiscopul a explicat că nu are încredere în acest vaccin, pentru că ar avea reacții adverse destul de periculoase.

ÎPS a scos în evidență efectele adverse ale serului, chiar dacă acestea sunt întâlnite destul de rar și nu au provocat probleme prea mari celor care s-au confruntat cu ele. Deși autoritățile cer bisericii să se implice mai mult în campania de vaccinare, Teodosie a declarat că nu intenționează să-i îndemne pe oameni să se vaccineze, pentru că nu el și alți reprezentanți nu au cunoștințe medicale și nu își permit să dea astfel de sfaturi.

„Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă.

În fiecare zi sunt surprize. Trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre.”, a declarat ÎPS.

Mai mult, ÎPS susține că nu ar avea o părere despre virus, dar totuși declară că nu este ceva sigur și spune că primește avertismente de la mulți medici din străinătate, care îl sfătuiesc să nu se vaccineze.

- Advertisement -

Încă de la începutul pandemiei, ÎPS Teodosie a fost foarte reticent când a venit vorba de virus și nu a fost prea încrezător în pericolul pe care îl prezintă. A criticat mereu autoritățile pentru măsurile adoptate și pentru închiderea bisericilor de Paștele de anul trecut, motiv pentru care a căutat mereu alternative.

Și atunci când se vorbea despre împărtățirea credincioșilor cu propria linguriță, Arhiepiscopul declara că problema nu este în această taină, ci la oamenii răi, pe motiv că virusul nu se transmite așa.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x