Saturday, April 20, 2024

ASF despre legea promulgată de președintele Klaus Iohannis: Noile prevederi creează premisele unei mai bune funcționări a Autorității în interesul cetățeanului

Must Read

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) salută promulgarea de către președintele Klaus Iohannis, a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității. Actul normativ prevede că amenzile pe care le poate aplica ASF sunt diferenţiate pentru persoane fizice şi juridice şi se constituie în venit la bugetul de stat.

Potrivit actului normativ, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei, precum şi a reglementărilor şi hotărârilor Consiliului ASF, acesta poate aplica avertisment scris, amendă pentru persoanele fizice, care este cuprinsă între 1.000 lei şi echivalentul în lei a 25% din venitul net anual realizat cu angajatorul sau amendă pentru persoanele juridice cuprinsă între 10.000 lei şi echivalentul în lei a 1% din cifra de afaceri anuală.

Amenzile încasate de SF se constituie venit la bugetul de stat, potrivit legii

Amenzile încasate se constituie venit la bugetul de stat, prevede legea. Consiliul ASF poate aplica şi suspendarea parţială sau totală, pe un termen de până la 90 de zile, a autorizaţiei acordate. De asemenea, poate retrage autorizaţia acordată de ASF.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x