Thursday, April 18, 2024

Cele mai mari companii care au dat faliment din cauza COVID-19

Must Read
Anul pandemiei a însemnat și dispariția multor companii, care nu au mai putut rezista. Cererea scăzută sau inexistentă a consumatorilor, cheltuielile reduse și închiderea oamenilor în case au strivit multe companii.

Chiar și după ce economia a început să se redeschidă, normele de distanțare socială au ținut majoritatea consumatorilor departe de piețe. Rezultatul, inevitabil, a fost falimentarea multor companii, inclusiv ale unora de renume.

Iată cele 10 companii cărora COVID-19 le-a adus falimentul anul trecut. Anunțarea falimentului nu înseamnă în mod automat că respectiva companie se va închide. Mai degrabă, este mai mult o restructurare financiară.

1. NPC International Inc.

NPC International este cea mai mare franciză de restaurante Pizza Hut. A deschis primul Pizza Hut în 1962. NPC operează peste 1.200 Pizza Hut și peste 385 de magazine Wendy din SUA. Este al doilea cel mai mare operator de franciză din SUA.

2. Hertz

Hertz s-a luptat să iasă la lumină după scăderea dramatică a călătoriilor. Vânzările de mașini uzate ale companiei au înregistrat, de asemenea, o scădere semnificativă. Acest lucru a forțat compania de închirieri auto să-și anunțe falimentul ​​pe 22 mai.

- Advertisement -

Hertz avea datorii de aproximativ 20 de miliarde de dolar. Acum, compania lucrează la vânzarea majorității flotei sale de mașini pentru a-și plăti creditorii.

3. Cinemas CMX

CMX Cinemas și-a anunțat falimentul pe în aprilie 2020. Acest lanț de cinematografe cu opțiuni de luat masa este deținut de Cinemex Holdings. Compania a obținut aprobarea instanței de a vinde lanțul către un afiliat și de a plăti până la 15% din creanțele negarantate.

4. Firma de costume Rubie’s

Această companie care produce costume, peruci și alte articole festive a intrat în faliment la 30 aprilie 2020. Rubie este considerat cel mai mare designer și producător de costume de Halloween din lume.

5. Brooks Brothers

Fondat în 1818, acest cunoscut retailer de îmbrăcăminte a anunțat falimentul ​​in iulie. Ulerior, o societate mixtă a obținut aprobarea instanței pentru achiziționarea Brooks Brothers pentru 325 milioane dolari. Noii proprietari au promis să mențină cel puțin 125 de magazine Brooks Brothers.

6. J. Crew

Compnia a intrat în faliment pe 4 mai. Pandemia a făcut și mai dificil pentru retailerul american să își îndeplinească angajamentele legate de datorii. După anunțarea falimentului, toți creditorii J. Crew au fost de acord să transforme aproximativ 1,7 miliarde de dolari din datoria companiei în capitaluri proprii.

7. J.C. Penney

Fondată în 1902, compania a dat faliment în mai 2020. J.C. Penney se lupta deja din cauza concurenței cu Amazon și Walmart. După faliment, compania a ajuns la o înțelegere pentru a vinde majoritatea activelor sale.

8. Gold’s Gym

Compania a dat faliment în mai 2020. Gold’s Gym deține și operează peste 700 de săli de sport în SUA și pe plan internațional. A fost scoasă la licitație către RSG Group din Berlin , pentru 100 de milioane de dolari.

9. Chesapeake Energy

Reducerea masivă a cererii de energie a forțat această companie din Oklahoma să depună faliment în iunie 2020. Compania avea peste 9 miliarde de dolari în datorii și 1 miliard de dolari în scadențe și dobânzi.

10. Virgin Atlantic

Înainte de declararea falimentului, compania miliardarului Richard Branson a încercat să negocieze un acord de salvare cu guvernul britanic și un pachet privat de salvare, dar lucrurile nu au funcționat.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x