Monday, June 14, 2021

Creșterea economică mondială va fi mai mare decât se anticipase, dar revenirea va fi influențată de ritmul vaccinării (ONU)

Must Read

Creşterea economiei mondiale ar urma să ajungă la 5,4% în acest an, ceea ce înseamnă o performanță mai bună decât se anticipase. Revenirea economică a statelor va fi însă influențată de ritmul lent al campaniilor de vaccinare, a transmis ONU.

Creșterea estimată pentru acest an ar însemna o revenire după o contracție de  3,6% în 2020, potrivit celui mai recent raport World Economic Situation and Prospects publicat de ONU.

Perspectivele de creştere din unele ţări din sudul Asiei, Africa sub-sahariană şi America Latină rămân însă “fragile şi incerte”, din cauza progresului lent al vaccinării, se arată în raportul publicat de Departamentul pentru afaceri economice şi sociale al ONU.

Economistul şef al ONU, Elliott Harris, a declarat că accesul la timp şi universal la vaccinurile COVID-19 va face diferenţa între sfârşitul pandemiei sau pierderea mai multor ani de creştere, dezvoltare şi oportunităţi, scrie Agerpres.

Creşterea economiei mondiale va masca adâncirea inegalităţilor în 2021

- Advertisement -

De exemplu, China şi SUA sunt aşteptate să înregistreze creşteri economice de 8,2% şi respectiv 6,2% în acest an. Alta este însă situația în Nigeria, unde economia va crește cu doar 1,8% în condiţiile în care această ţară a vaccinat mai puţin de 1% din populaţie.

ONU cere de mult timp ca vaccinurile să fie puse la dispoziţia tuturor ţărilor şi de asemenea a făcut apel către donatori să finanţeze facilitatea COVAX, care urmăreşte achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul anului 2021 pentru a asigura un acces echitabil la nivel global.

Într-un raport separat publicat în luna martie, ONU a cerut ţărilor să contribuie cu 20 de miliarde de dolari la vaccinarea ţărilor sărace în acest an şi, de asemenea, a făcut un apel către ţările bogate să ofere reduceri de datorii şi investiţii ţărilor în curs de dezvoltare.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Câştig fabulos la bursă în 2020 pentru un român, persoană fizică. Ce impozit a plătit apoi statului

Un român, persoană fizică, a avut un an excelent în 2020, în plină pandemie. El a realizat un profit...
- Advertisement -

More Articles Like This