Thursday, April 18, 2024

Criptomoneda ar putea înlocui dolarul american ca monedă de rezervă globală

Must Read
Miliardarul Stanley Druckenmiller crede că, în viitor, un fel de sistem de registru derivat din criptomonede ar putea înlocui dolarul SUA ca monedă de rezervă a lumii.

Managerul de fonduri speculative Stanley Druckenmiller spune că, dacă ar exista un înlocuitor pentru dolarul SUA, acesta “ar fi un fel de sistem de registru, inventat de unii copii de la MIT sau Stanford sau de la o altă școală de tehnologie, care încă nu a apărut încă”.

Vor să înlocuiască dolarul american

Druckenmiller a menționat că criptomonedele sunt adesea promovate ca o acoperire împotriva inflației, devenind tot mai relevante în ultima vreme. „Criptomoneda este adesea vândută ca un tampon împotriva inflației”, afirmă Druckenmiller.

„Ei bine, probabil că nu vă amintiți acest lucru, dar acum cinci sau șase ani, am spus că criptomonedele erau o soluție în căutarea unei probleme. Și de aceea nu am pariat pe criptomonede în primul val, pentru că avem deja dolarul. Ce trebuie să mai căutăm?”, a continuat miliardarul.

Druckenmiller a spus că a investit în Bitcoin la începutul acestui an și că ​​este puțin probabil ca alte criptomonede să uzurpe poziția actuală a Bitcoin. „Întrucât Bitcoin există de 14 ani și există un număr finit, va fi incredibil de dificil să-l dislocăm ca un depozit de valoare”, a mai spus miliardarul.

- Advertisement -

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x