Thursday, April 25, 2024

Florin Citu: Vom reforma companiile statului, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD

Must Read
Companiile statului au intrat in vizorul premierului Florin Citu care a anuntata ca acestea urmeaza sa fie reformate pentru a se reduce risipa, eliminarea furtului din banul public. Acesta a auntat, sambata in timpul unei conferinte de presa, ca Romania va avea o lege a salarizarii care va lega performanta de venit.

Florin Citu a fost intrebat sambata, intr-o conferinta de presa, ce pregateste Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit si proprietati, conform unui act aparut in presa.

“Acolo scria excesiv, era vorba de motivatii excesive. Pentru a sti exact la ce ne referim trebuie sa facem o analiza sa identificam care sunt excesive, acesti stimuli care sunt peste medie si apoi vom lua o decizie, acolo punem directia in care vrea sa mearga aceasta economie”, a precizat premierul.

El a explicat ca si-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei si eliminarea furtului din banul public. “Nu e nimic nou. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizarii care va lega performanta de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabila si peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anuntat si le-am pus in strategia fiscala bugetara in Planul de Convergenta si sunt si in PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public si mi le voi asuma de fiecare data. Daca intelegem sau daca vrem sa depasim aceasta perioada de 30 de ani in care Romania a ramas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeana trebuie sa facem aceste reforme. Nu le facem ca ne spune o institutie internationala sau alta, le facem pentru ca asa este bine pentru Romania”, a transmis Florin Citu.

Sursa: ziare.com
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x