Thursday, April 25, 2024

Germania, prima ţară care interzice practica uciderii puilor de găină de sex masculin

Must Read

Guvernul federal a adoptat o legislație care să interzică uciderea în masă a puilor de sex masculin începând cu 1 ianuarie 2022. Decizia înseamnă că Germania va fi prima țară care interzice tăierea puii de sex masculin prin lege.

Decizia urmează unei hotărâri judecătorești germane din 2019 conform căreia bunăstarea animalelor depășește interesele economice ale fermierilor.

Masacrarea în masă a puilor masculi va fi interzisă în Germania de la începutul anului viitor, a anunțat joi Bundestag.

Guvernul federal a adoptat o legislație care interzice metoda tradițională de creștere a puilor – o practică pe care criticii o critică mult timp ca fiind lipsită de etică.

- Advertisement -

Fermele de pui din întreaga lume sacrifică puii masculi în mod tradițional cu milioane de oameni la scurt timp după eclozare, deoarece nu pot depune ouă și nu sunt potrivite pentru producția de carne, ceea ce înseamnă că creșterea lor nu ar fi viabilă din punct de vedere economic.

Bunăstarea animalelor este o prioritate

Ministrul Agriculturii Julia Klöckner, care propusese proiectul de lege, a declarat că nu consideră că tăierea puilor „este acceptabilă din punct de vedere etic”.

Curtea administrativă federală din Germania a decis în 2019 că preocupările privind bunăstarea animalelor depășesc interesele economice ale fermierilor care doresc să practice mărunțirea puilor și a declarat practica permisă doar pentru o perioadă de tranziție.

Fermierilor germani li se va cere acum să folosească tehnologia pentru a împiedica puii să se nască în primul rând, identificând sexul animalului înainte ca acesta să iasă.

Într-o fază ulterioară a tranziției, care va intra în vigoare în 2024, vor fi permise numai metodele utilizate mult mai devreme în procesul de incubație, cu scopul de a se asigura că embrionii nu simt dureri. Bundestag a declarat că dorește să acorde industriei agricole timp să se adapteze la noua situație juridică.

Numai în Germania, aproximativ 45 de milioane de pui de sex masculin sunt uciși în fiecare an într-o practică pe care susținătorii bunăstării animalelor o numesc „mărunțirea puilor”.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x