Saturday, April 20, 2024

Imperiul contraatacă? Ford a depășit Tesla pentru prima dată în ultimii doi ani

Must Read

Un trend de doi ani în care prețul acțiunilor Tesla a avut un randament mai bun decât cel al Ford a început să se inverseze pe măsură ce investitorii au început să acorde mai multă atenție eforturilor de electrificare a producătorului auto fondat în urmă cu 117 ani, relatează Market Insider.

Prețul acțiunilor Ford a crescut cu 70% de la începutul anului până joi după-masa, depășind cu mult declinul de 14% înregistrat în 2021 de acțiunile companiei fondate de Elon Musk.

Ford s-a inspirat clar din manualul Tesla, creând entuziasm în rândul investitorilor și clienților pentru viitoarele sale automobile electrice, mai ales după ce și-a prezentat noua furgonetă electrică F-150 Lightning mai devreme în cursul acestei săptămâni.

Compania a anunțat de asemenea că își intensifică eforturile și investițiile în domeniu mașinilor electrice, propunându-și ca 40% din vehiculele pe care le vinde să fie electrice până în 2030.

- Advertisement -

În plus, oficialii Ford se simt încrezători cu privire la noua furgonetă electrică F-150, crezând că va avea mai mult succes decât Cybertruck-ul dezvoltat de Tesla, conform JP Morgan.

Conducerea Ford a declarat pentru banca de investiții că cercetările sale de piață arată că clienții „își doresc un produs care să arate ca o furgonetă, nu un experiment științific”.

Randamentul superior al Ford ar trebui pus însă în perspectivă: prețul acțiunilor sale a crescut în ultimii doi ani cu 49% în timp ce acțiunile Tesla au crescut cu peste 1.500% în timp ce

Ascensiunea fulminantă a producătorului de mașini electrice fondat de Musk l-a făcut pentru scurt timp mai valoros decât următorii nouă producători de mașini la un loc.

Iar Ford are mult teren de recuperat după ce Tesla a început să eclipseze toți ceilalți producători de pe piața auto începând cu 2019: Ford valorează în prezent în jur de 51 de miliarde de dolari în timp ce valoarea de piață a Tesla este de 596 de miliarde.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x