Tuesday, March 19, 2024

Insectele au fost aprobate ca aliment în UE. Medicul Mihaela Bilic: „Viermele de făină se dezvolta spontan”

Must Read

Viermii galbeni au primit aprobarea de a figura pe lista de alimente a Uniunii Europene. Aceștia pot fi consumați ca gustare, sub formă de insecte uscate, întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare. Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, „viermele de făină se dezvolta spontan, ea spunând că tot ce este prăjit este crocant şi are un gust delicios.

Mihaela Bilic a spus că viermele de făină se dezvoltă spontan, aceasta dezvăluind că bunica sa dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că acesta se dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime.

Mihaela Bilic: „Viermele de făină se dezvolta spontan”

„Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el se dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta. Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Antena3.

„La capitolul sănătate, nu avem de ce să ne temem”

„Cu siguranţă, la capitolul sănătate, nu avem de ce să ne temem. Aici este vorba doar de nişte surse de proteine care sunt  impuse de piaţă. Dacă avem de ales între piept de pui clasic şi insecte, s-ar putea să alegem pieptul de pui, pentru că sutnem obişnuiţi cu el, dar în alte ţări, aceste opţiuni nu sunt disponibile, şi atunci, când nu ai alte surse de proteine (Africa, Asia), ele pot constitui, din punct de vedere nutritiv, o chestiune extrem de interesantă pentru o organism, o opţiune. Proteinele sunt esenţiale şi atunci, indiferent din ce le luăm, important este să le luăm”, a mai afirmat nutriționistul.
Sursa: gandul.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x