Saturday, April 1, 2023

Jeff Bezos renunţă oficial la funcţia de CEO Amazon. Cine va prelua „frâiele” gigantului de cumpărături online

Must Read

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va renunţa oficial la rolul său de director general al celui mai mare retailer online global la data de 5 iulie, transmite CNN.

Potrivit sursei citate, Bezos a făcut anunţul în cadrul adunării anuale a acţionarilor care a avut loc miercuri.

Bezos, care a transformat Amazon dintr-o librărie cu vânzări pe internet într-un gigant de cumpărături online, îi va da frâiele lui Andy Jassy, care în prezent conduce Amazon Web Services.

„Am ales această dată, deoarece are o valoare sentimentală pentru mine”, a declarat Bezos, la adunarea acţionarilor Amazon. El a explicat că în 5 iulie 1994 a fost înregistrată compania Amazon.

- Advertisement -

În februarie, cu ocazia publicării rezultatelor financiare, Jeff Bezos a anunţat că va demisiona din funcţia de director general în trimestrul trei din 2021 şi va deveni preşedinte executiv. Succesorul său va fi Andy Jassy, şeful diviziei de cloud computing. Anunţul a pus capăt speculaţiilor privind persoana care îl va înlocui pe Bezos, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, la conducerea companiei.

Bezos, în vârstă de 57 de ani şi cu o avere personală de 167 miliarde de dolari, se va axa pe noi produse şi iniţiative. De asemenea, intenţionează să se concentreze pe compania sa de nave spaţiale – Blue Origin – şi pe ziarul său, The Washington Post.

Amazon este unul din cele mai cele mai valoroase branduri din lume, capitalizarea sa bursieră fiind estimată în jur de 1.700 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This