Wednesday, November 30, 2022

Kaufland, amendă de la ANPC: produse expirate, promoții înșelătoare și diferențe de preț. Reacţia Kaufland: Situaţia s-a remediat

Must Read

Celebrul lanț de supermarket-uri Kaufland a fost amendat cu nu mai puțin de 800.000 de lei de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Concret, Kaufland a fost sancţionat după ce a pus la dispoziția clienţilor produse expirate, promoții înșelătoare și diferențe uriașe de preț.

Kaufland a rezolvat situaţia: „Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate de fiecare dată în favoarea clienților. Compania a acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor”, se precizează într-un comunicat.

Kaufland, amendă uriaşă de la ANPC. În perioada martie 2020 – martie 2021, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a primit peste 330 de reclamații de la clienții magazinelor Kaufland, care au anunțat lipsa prețurilor afișate la anumite produse, diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat.

În urma controalelor efectuate de Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Brașov, București-Ilfov, Timiș, Iași, Prahova, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Călărași, Craiova, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, inspectorii ANPC au găsit produse alimentare cu termen de valabilitate depășit, produse alimentare neconforme, reclamă mincinoasă, etichetare necorespunzătoare a produselor, diferență de preț raft/casa de marcat, promoție înșelătoare, comercializare de produse alimentare neconforme, comercializarea de produse alimentare expirate, lipsă prețuri afișate ale etichetei, ambalaje ale produselor congelate comercializate deteriorate şi diferență de preț raft/casa de marcat.
În total, ANPC a amendat mai multe magazine Kaufland cu suma de 799.100 lei, a transmis instituţia pentru wall-street.ro.
Cea mai mare amendă a fost dată în Braşov. Inspectorii sanitari au dispus măsuri de oprire temporară/definitivă a produselor constatate cu abateri: lipsă prețuri afișate ale etichetei, ambalaje ale produselor congelate comercializate deteriorate. Pentru problemele găsite, au fost aplicate amenzi în valoare de 226.000 lei.
Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This