Friday, April 19, 2024

Mașinile electrificate au o creștere de 79,8% și au ajuns la o cotă de 11,6% în totalul pieței auto din România (Analiză APIA)

Must Read

Autoturismele electrificate au înregistrat o creștere de 79,8%, realizând o cotă de piață de 11,6%, potrivit unei analize a înmatriculărilor de autovehicule în 2021, postată pe site-ul Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA).

În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, după 4 luni din 2021, ponderea autoturismelor pe benzină a înregistrat o scădere moderată (-1,1pp) față de perioada similară din 2020, ajungând, astfel, la o pondere de 62,1%.

În ceea ce privește autoturismele cu motoare diesel, și acestea înregistrează o scădere de 5,0pp față de primele 4 luni din 2020, deținând o cotă de doar 26,2% din total.

Pe de altă parte, autoturismele “electrificate”, respectiv cele electrice (100% și hibride plugin), precum și cele full hybrid (care dispun si de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), au ajuns să dețină, după primele 4 luni din 2021, o cotă de piață de 11,6%, care este de 2,1 ori mai mare decât cea pe care o aveau după perioada similară a anului trecut (5,5%), arată APIA.

- Advertisement -

“Ca și în anul 2020, când, deși s-a înregistrat o contracție importantă a achizițiilor de autoturisme, cele <verzi> au performat și în 2021, fapt pentru care, acestea rămân în teritoriul pozitiv, crescând cu 79,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În acest context, este de remarcat creșterea puternică a autoturismelor plug-in hybrid (+155,2%)”, potrivit documentului.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x