Tuesday, April 23, 2024

Samsung a lansat în România electrocasnice care se pot personaliza

Must Read

Românii au cumpărat anul trecut 600.000 de frigidere din toate mărcile, iar prețul mediu este de 1.250 lei. Samsung a lansat acum în România gama numită Bespoke care cuprinde frigidere la care pot fi personalizate diverse lucruri, un exemplu fiind că panoul frontal poate fi înlocuit după un timp cu unul din alt material sau de altă culoare. Dintre produsele care se vor putea personaliza în viitor se numără mașinile de spălat rufe, aspiratoarele și cuptoarele.

”Pandemia ne-a făcut să stăm mai mult acasă și ne-a schimbat obiceiurile, casa fiind și loc de muncă și sală de sport și sală de cinema și chiar școală și sală de conferință. Stând mai mult acasă, ne-am uitat mai mult în jur și la electrocasnicele din casă și, atunci când te uiți la mai multe obiecte pe care le ai de câțiva ani, acestea încep să nu-ți mai placă”, spune Victor Armășelu, director al diviziei Consumer Electronics Samsung România și Bulgaria.

Astfel, mulți români au decis să schimbe televizorul, mașina de spălat sau frigiderul, fiindcă oamenii au și cheltuit mai puțin pe excursii, city break-uri și alte vacanțe și în unele familii au rămas mai mulți bani la dispoziție pentru a cumpăra diverse aparate.

Interesant este că, dacă până prin 2014-2015 românii schimbau frigiderul în medie la 9-10 ani, acum s-a ajuns chiar și la 5-6 ani, iar asta nu fiindcă aparatul nu ar mai fi bun, ci pentru că oamenii vor altă tehnologie sau își doresc un frigider mai mare (deși de multe ori chiar nu au nevoie de unul mai mare).

Samsung spune că studiile de piață au arătat că oamenii vor mai multă diversitate și vor să poată face modificări la aparatele existente. Un minus la frigiderele din comerț este că sunt foarte puține culori disponibile în comerț.

- Advertisement -

La noile frigidere lansate acum de Samsung pot fi schimbate panourile frontale, cu unele de altă culoare (spre exemplu albastru, bej sau mov) sau cu unele din materiale precum sticlă sau metal.

Frigiderele Bespoke au prețuri de la aproximativ 600 euro, iar un panou metalic costă cam 70-80 de euro. Panourile sunt montate de echipe de service și totul ar trebui să dureze 10 minute. Estimările sunt că într-o primă fază pot fi vândute câteva mii de frigidere.

La combinele frigorifce, spațiul de congelator poate fi transformat provizoriu în spațiu de refrigerare, astfel că și în congelator ar ajunge să fie temperatură pozitivă, și nu -20. Ar fi utilă opțiunea pentru cei care fac o petrecere mare și nu au loc suficient în frigider, astfel că pot folosi și congelatorul pentru a păstra mâncarea la +4 grade un timp.

Următoarele produse personalizabile din gama Bespoke ce vor fi lansate în Europa vor fi mașinile de spălat și aspiratoarele. În Coreea de Sud au fost lansate mașinile de spălat la care poate fi schimbat panoul frontal, dar și rama. Aceste produse ar trebui să fie pe piața locală în 2022.

Electrocasnicele din acestă gamă sunt și modulare: de exemplu mai multe frigidere pot fi instalate și interconectate în serie pentru a crește capacitatea de depozitare.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x