Friday, September 24, 2021

Sennheiser, care deține o fabrică în România, își vinde divizia pentru consumatori unor elvețieni

Must Read

Compania germană Sennheiser, care deține o fabrică de electronice audio și în România, își vinde afacerea de produse pentru consumatori unei corporații elvețiene de aparate auditive pentru persoanele hipoacuzice.

Sonova Holding AG va prelua business-ul Consumer Electronics al Sennheiser, a anunțat vineri compania germană. Elvețienii își vor introduce astfel în portofoliu căștile și boxele soundbar Sennheiser.

Cele două companii au semnat un contract de licență pentru utilizarea brandului Sennheiser de către Sonova.

Aproximativ 600 de angajați Sennheiser, care lucrează pentru divizia de produse pentru consumatori, vor fi transferați la Sonova.

- Advertisement -

Mai departe, Sennheiser își va concentra resursele în afacerile sale destinate pieței profesionale: Pro Audio, Business Communications și brandul de microfoane Neumann.

Sennheiser deține o fabrică de echipamente audio și în România, la Brașov, pe care a inaugurat-o în august 2019, cu 116 angajați la momentul respectiv. Unitatea de producție brașoveană, condusă de managerul general Violeta Balint, este cea de-a patra fabrică a producătorului german, după cele din Germania, Irlanda și SUA.

La Brașov, Sennheiser asamblează, printre altele, căștile HD 25 DJ și microfoanele wireless XSW-D, pentru profesioniști.

Compania germană Sennheiser a fost fondată, în anul 1945, în Germania, la Wedemark, de către Fritz Sennheiser. Până în ziua de azi, a rămas o afacere de familie și nu s-a listat la bursă. În Prezent, compania este condusă de nepoții fondatorului, Daniel și Andreas Sennheiser. Cei doi co-CEO sunt frați.

În 2019, Sennheiser a avut venituri de 756 de milioane de euro.

De partea cealaltă, Sonova Holding AG este o companie mai mare decât Sennheiser. Coporația elvețiană de produse auditive medicale este listată pe Bursa de la Zurich și a avut, în anul 2018, venituri de 2,64 miliarde de franci (circa 2,4 miliarde de euro).

Sursa: startupcafe.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a pozat cu manelistul Sorinel Puştiu şi familia lui

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, a avut...
- Advertisement -

More Articles Like This