Tuesday, March 19, 2024

Summitul de la Porto. Klaus Iohannis a susținut importanța unei campanii de contracarare a dezinformărilor cu privire la vaccinuri

Must Read

Klaus Iohannis a subliniat la Summitul de la Porto importanța unei campanii de informare publice eficiente care să contracareze acțiunile de dezinformare care riscă să sporească gradul de neîncredere în vaccinuri. De asemenea, președintele a adus în dicuție importanța unei educații de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât și pentru persoanele adulte, deja active, evidențiind rolul acesteia în susținerea unei mai bune integrări pe piața muncii, precum și pentru dezvoltarea societății.

Președintele României a reiterat apelul la consolidarea coordonării la nivelul Uniunii, arătând că imunizarea populației rămâne prioritară, context în care este importantă asigurarea necesarului de vaccinuri, eforturile Comisiei Europene în acest sens fiind pe deplin apreciate. De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat importanța unei campanii de informare publice eficiente care să contracareze acțiunile de dezinformare care riscă să sporească gradul de neîncredere în vaccinuri.

Președintele României a evidențiat importanța sprijinului acordat partenerilor estici și a celor din Balcanii de Vest, precum și statelor terțe în nevoie, un exemplu în acest sens fiind sprijinul acordat recent Indiei. În context, Președintele Klaus Iohannis a mai arătat că România continuă să acorde sprijin Republicii Moldova și Ucrainei, prin donarea de vaccinuri.

Iohannis a făcut referire la importanța unei corelări mai puternice a sistemului educațional cu nevoile pieței muncii, evocând necesitatea unor abordări flexibile care să faciliteze dobândirea de competențe și adaptarea la evoluțiile pieței muncii.

- Advertisement -

Iohannis: Schimbările legate de digitalizare, de inteligența artificială, de telemuncă vor necesita o atenție deosebită în vederea consolidării drepturilor lucrătorilor

În acest context, președintele Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului „România Educată”, inițiativă strategică lansată la nivel național pentru reformarea și modernizarea sistemului educațional, și a evidențiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituționali și privați: școli, universități, asociații ale părinților, asociații ale studenților, sindicate și companii.

El a subliniat deopotrivă necesitatea asigurării unei complementarități între eforturile la nivel național și cele în plan european, în contextul în care educația trebuie văzută și în conexiune cu mobilitatea, inclusiv a forței de muncă, și funcționarea Pieței Unice.

„Vom plasa educația și competențele în centrul acțiunii noastre politice. În același timp, schimbările legate de digitalizare, de inteligența artificială, de telemuncă și de economia platformelor vor necesita o atenție deosebită în vederea consolidării drepturilor lucrătorilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, în perioada 7-8 mai 2021, la Porto, în Republica Portugheză, la Summitul Social european, la reuniunea informală a Consiliului European, precum și la Summitul UE-India.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x