Wednesday, August 4, 2021

AUR este în favoarea legalizării canabisului medicinal în România. „Vom vota pentru cânepa românească”, spune George Simion

Must Read

Legalizarea consumului de canabis este subiect de dezbatere în mai multe țări ale lumii. În Germania, patru din cele șapte partide ale Bundestagului susțin că legea din 2017 care permite consumul în scop medicinal trebuie modificată pentru a acorda și drept de consum în scop recreațional. Mexic aprobă azi consumul în scop recreațional. Unele state din America de Nord, cum ar fi Colorado, a legalizat consumul de canabis medicinal în 2009 și recreațional în 2014.

În România, proiectul de lege există din 2019, dar nu a trecut încă de comisiile de specialitate.

AUR susține legalizarea canabisului medicinal

Liderul Partidului Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) spune că substanța ar trebui aprobată pentru scopuri medicinale, care au nevoie de „alinare”.

- Advertisement -

„Este vorba de CBD, o substanță pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor”, afirmă George Simion.

„Mulți bolnavi de cancer și leucemie au trebuit să facă ilegalități și să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau pușcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberațiile astea din sistem și vom vota pentru cânepa românească și canabisul pentru uz medicinal”.

Simion susține că polițiștii, care dețin controlul rețelelor de trafic ilegal, împiedică procesul din motive financiare.

„Patronează întregi rețele de acest gen și câștigă bani mulți de pe urma faptului că este interzis”, spune el.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Gartner: UiPath este lider mondial în roboți software și în 2021

Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant...
- Advertisement -

More Articles Like This