Wednesday, August 10, 2022

Cum sunt construite podurile peste apă. Tehnica incredibilă care stă în spatele reușitei (VIDEO)

Must Read

O imagine devenită virală, arată metoda incredibilă – și aparent care sfidează legile fizicii – prin care sunt făcute podurile peste apă, scrie LadBible.

Există, de asemenea, un videoclip care explică totul, pe care îl puteți viziona mai jos:

În fotografie, o gaură adâncă poate fi văzută în mijlocul apei. Structura este numită batardou. Aceasta este creată atunci când un număr mare piloni sunt introduși în apă, apoi apa este pompată afară, lăsând un mediu sigur în care oamenii pot să lucreze.

Structura este extrem de utilă atunci când trebuie construit un pod peste apă, dar ar putea fi folosită și pentru alte tipuri de construcții, la bază stau aceleași principii.

- Advertisement -

Tehnica nu constă în simpla introducere a unor piloni în apă, ci trebuie luată în considerare și proiectată cu mare atenție pentru ca structura să nu se inunde complet sau să se prăbușească, punând viața lucrătorilor în pericol.

Pilonii trebuie introduși la o adâncime specifică, care se determină în funcție de tipul de sol din partea de jos, dar și de pânza freatică.

Odată ce structura este așezată, apa poate fi pompată afară. Cu toate acestea, uneori au nevoie și de pompe suplimentare pentru a îndepărta în mod constant apa care se inflitrează.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This