Saturday, April 20, 2024

Frații Dedeman au făcut o nouă investiție de 4,6 milioane de lei. Ce au cumpărat aceștia

Must Read
Dragoş şi Adrian Pavăl, cunoscuți și sub frații Dedeman, au dat o nouă lovitură. Aceștia au achiziționat 5% din acțiunile unei companii românești. Investiția este de 4,6 milioane de lei.

Frații Dedeman au făcut o nouă investiție de 4,6 milioane de lei. Ce au cumpărat aceștia

Fondatorii unuia dintre cele mai mari lanțuri de magazine de bricolaj, Dedeman, au achiziționat 5% din acțiune companiei românești Simtel Team. Amintim că această compania a atras în luna mai a acestui an 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti. Acțiunile Simtel vor intra la tranzacționare pe piaţa AeRO în următoarea perioadă.

„Suntem bucuroşi că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acţionar semnificativ înaintea listării Simtel pe piaţa AeRO şi le mulţumim lui Dragoş şi Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere,” spune Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team.

Compania a vândut 15% din capitalul social

La finalul lunii mai, 15%capitalul social al companiei a fost vândut. Asta înseamnă că 1.055.000 de acţiuni nu mai aparțin Simtel.

După încheierea plasamentului privat pentru acţiunile SMTL, Paval Holding SRL a achiziţionat un total de 352.750 acţiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, la un preţ egal cu cel din plasamentul privat, scrie zf.ro.

Cei trei fondatori ai Simtel Team dețin acum 78% din acțiunile companiei, în timp ce angajații dețin 2%.

- Advertisement -

Restul de 15% din companie este deţinut de 154 de investitori individuali şi profesionişti care au participat la plasamentul privat pentru acţiunile Simtel.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x