Saturday, April 20, 2024

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, vor să cumpere „Casa Cesianu” pentru 50 de milioane de euro

Must Read

Bucureștiul a avut și are încă adevărate opere de artă când vine vorba de clădirile istorice. Una dintre acestea este construită în a doua jumătate a secolului XIX. Frații Dedeman vor să investească aproximativ 50 de milioane de euro aici. Clădirea se află în centrul Bucureștiului.

Casa Cesianu, de la monument istoric, la complex de birouri

Este imposibil, dacă mergi într-o plimbare pe Calea Victoriei, să nu vezi impozanta clădire construită în a doua jumătate a secolului XIX. După recunoașterea Independenței României de către statul german, pe 20 februarie 1880, în luna următoare, pe 1 martie 1880, în celebra Casă Cesianu era inființată Legația Germană de la București.

Contele von Wesdehlen era numit primul ambasador al Germaniei în România. Casa a mai fost, pe rând, Teatrul de Revistă Constantin Tănase și, ulterior, Casino Victoria. După Revoluția din 1989, locația devine și casă de pariuri, ca mai apoi să ajungă în paragină.

- Advertisement -

În 2013 Primăria Capitalei anunța consolidarea și restaurarea edificiului cu ajutorul fondurilor europene. Valoarea totală a investițiilor în acest demers era de 5,9 milioane de euro prin fonduri, iar restul până la 6,4 milioane, din bugetul local. Ulterior, după terminarea lucrărilor, Casa Cesianu a devenit un complex dedicat birourilor. Acest lucru se întâmpla după ce era preluată în 2016 de către dezvoltatorul belgian Atenor, redenumindu-l „Dacia One”.

Frații Dedeman vor să cumpere „Dacia One” pentru 50 de milioane de euro

Celebrii frați Pavăl, cunoscuți și sub numele de „Frații Dedeman”, sunt deja cunoscuți pentru noile investiții în domeniul imobiliarelor. Conform celor de la Profit.ro, frații Dedeman ar putea reuși una din cele mai importante afaceri în domeniu. Vor să cumpere pentru 50 de milioane de euro celebra Casă Cesianu.

După achiziția de către belgienii de la Atenor, locația a devenit un amplu complex dedicat birorurilor. Cei doi antreprenori români sunt deja în negocieri avansate pentru definitivarea afacerii cu cei de la Atenor, mai spune Profit.ro. Rămâne de văzut când se va definitiva acordul dintre părți. Conform informațiilor, este garantată vânzarea către frații Dedeman, rămânând doar de stabilit condițiile de plată.

În rest, frații Pavăl au reușit să genereze profituri imense în ultimii ani prin companiile din cadrul grupului „Pavăl”. Ca exemplu, în 2020, frații Dedeman au avut o cifră de afaceri de peste 9 milioane de lei prin compania Dedeman. Datele arată că tot anul trecut, prin aceeași companie, au avut un profit net de 1,4 miliarde lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x