Monday, June 17, 2024

Recorduri în telecomunicații. DIGI, cea mai mare cotă de piață la internet fix și evoluție istorică la telefonia fixă

Must Read

Cererea de internet fix a atins un record anul trecut. Traficul a înregistrat o creștere de 51%. De asemenea, numărul de conexiuni a crescut cu 8%, mai ales în mediul rural. Datele sunt cuprinse în cel mai recent studiu al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Potrivit acestor date, DIGI are cea mai mare cotă de piață la internet fix și înregistrează o evoluție istorică la telefonia fixă.

Telecomunicațiile au devenit în ultimul an esențiale pentru aproape fiecare aspect al vieții noastre economice și sociale.

Studiul ANCOM evidențiază că traficul de internet fix a înregistrat o creștere de 51%, cea mai mare din ultimii ani. La nivel național, 7 din 10 gospodării deţin acum o conexiune de internet fix. DIGI a avut în 2020 cea mai mare cotă de piață.

Totodată, interesant este și numărul tot mai mare al celor care au abonamente de televiziune. Aproape 8 milioane în total.

- Advertisement -

Anul 2020 a însemnat și 22,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 60% pe bază de abonament și 40% pe bază de cartele preplătite. Datele ANCOM arată că anul trecut un român a vorbit la telefon, în medie, 5 ore și 8 minute pe lună și a dat 30 SMS-uri.

DIGI, evoluție istorică în segmentul telefoniei fixe

Nu în ultimul rând, datele arată că finalul anului trecut a consemnat o evoluție istorică în telefonia fixă! La aproape 20 de ani după liberalizarea pieţei, primul loc în funcție de numărul de abonați a fost preluat de DIGI, cu o cotă de piață de 39%, urmat de Grupul Telekom cu 38%.

Raportul de date statistice privind piața de telecomunicații din România pentru anul 2020 a fost realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizori.

5,7 milioane de conexiuni la internet fix în 2020

DIGI– 59% cotă de piață
Telekom – 19% cotă de piață
Alți furnizori – 22% cotă de piață

7,8 milioane de abonamente la servicii TV

DIGI – 61% cotă de piață
Telekom – 15% cotă de piață
Alți furnizori – 24% cotă de piață

22,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă

60% pe bază de abonament
40% pe bază de cartele preplătite

Evoluție istorică în telefonia fixă

DIGI – 39% cotă de piață
Telekom – 38% cotă de piață
Alți furnizori – 23% cotă de piață

Sursa: ANCOM

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x