Thursday, April 25, 2024

Tranzacția momentului. Panasonic Corp și-a vândut participaţia deţinută la Tesla

Must Read
Tranzacția momentului în plină pandemie de coronavirus. Panasonic Corp și-a vândut participaţia deţinută la producătorul de vehicule electrice Tesla Inc, obținând aproximativ 400 de miliarde de yeni, adică 3,61 miliarde de dolari în urma vânzării.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri, de un purtător de cuvânt al companiei nipone, transmite Reuters. Sursa citată precizează că această tranzacție vine în contextul eforturilor conglomeratului nipon de a-şi reduce dependenţa de Tesla şi a de a obţine numerar pentru a investi în creştere.

Puteti vedea pretul actiunilor Tesla aici:
https://bit.ly/actiuni-la-tesla

De menționat este faptul că, afacerea Panasonic din domeniul bateriilor este dominată de Tesla, dar cele două firme au o relaţie tensionată. Mai exact, în 2010, Panasonic a achiziţionat 1,4 milioane de acţiuni Tesla, la preţul de 21,15 dolari per titlu, valoarea participaţiei fiind de aproximativ 30 milioane de dolari.

La 31 martie 2020, acea participaţie valora 730 milioane de dolari. În același timp, acţiunile au crescut de aproape şapte ori de atunci, iar joi au închis în creştere cu 3,5%, la 679,82 dolari per titlu.

Hideki Yasuda, analist la Ace Research Institute susține că această perioadă este benefică vânzării datorită impactului criptoactivelor.

- Advertisement -

“Impactul criptoactivelor ar fi putut împinge preţul acţiunilor Tesla peste valoarea lor intrinsecă, fiind o perioadă bună să vinzi”, a apreciat Hideki Yasuda, analist la Ace Research Institute.

Elon Musk influențează prețul criptomonedelor

De menționat este faptul că, în ultimele săptămâni, şefului Tesla, Elon Musk, a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale. Acesta a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin, lucru care s-a resimțit pe piața cripto.

Într-un mesaj postat pe Twitter în 13 iunie, Musk a anunţat că Tesla va modifica tranzațciile cu Bitcoin.

Tesla va relua tranzacţiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv”.

Trebuie subliniat faptul că vânzarea participaţiei nu va afecta parteneriatul cu Tesla, a anunţat purtătorul de cuvânt al Panasonic, dar vine într-un moment în care compania îşi diversifică lanţul de aprovizionare cu baterii.

Amintim faptul că în 2020, Tesla a încheiat acorduri cu grupul sud-coreean LG Energy Solution, divizie a LG Chem, şi cu firma chineză CATL, pentru furnizarea de baterii.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x