Thursday, April 25, 2024

Ursula von der Leyen: Legea care interzice promovarea homosexualității în Ungaria este o rușine

Must Read

Comisia Europeană anunță că va lua măsuri împotriva noii legi anti-LGBT votată de Parlamentul maghiar. Preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, spune că i-a instruit pe Didier Reynders şi Thierry Breton să trimită guvernului de la Budapesta o scrisoare prin care „să-şi exprime îngrijorările cu privire la legalitatea acțiunii înainte ca legea să fie aplicată”.

„Această lege este o ruşine”, spune von der Leyen.

Legea, care interzice materialele de promovare a homosexualității şi schimbării de sex pentru cei sub 18 ani, a produs furie în rândul țărilor europene. 14 state au solicitat Comisiei să intervină.

“Le-am dat instrucţiuni comisarilor mei de resort să scrie o scrisoare autorităţilor ungare pentru a ne exprima preocupările în plan legal, înainte de intrarea în vigoare a legii” respective, a precizat şefa executivului european într-o întâlnire cu presa.

O declaraţie susţinută până acum de 15 din cele 27 de state membre ale blocului comunitar îndeamnă Comisia să ia măsuri împotriva Ungariei în legătură cu această lege, adoptată de parlamentul de la Budapesta săptămâna trecută şi care interzice punerea la dispoziţia minorilor de cărţi ori filme în care se face referire la altfel de orientări sexuale decât heterosexualitatea, precum şi portretizarea comunităţii LGBT ca fiind o parte normală a societăţii.

- Advertisement -

Citeste si: Ungaria adoptă o lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor. Filmul „Harry Potter” ar putea fi interzis copiilor

Declaraţia iniţiată de Belgia a fost semnată până acum de Olanda, Luxemburg, Franţa, Germania, Irlanda, Austria, Italia, Spania, Danemarca, Finlanda, Suedia şi cele trei republici baltice.

“Această lege face în mod evident discriminare între oameni pe baza orientării lor sexuale”, a conchis miercuri von der Leyen, asigurând că va “folosi toate puterile Comisiei pentru a garanta respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor UE”.

Vicepreşedinta CE Vera Jourova a afirmat marţi că executivul european examinează controversata lege pentru a stabili “dacă şi cum încalcă dreptul european”, transmite Agerpres.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x