Friday, April 19, 2024

Vremea o ia total razna! ANM a anunțat cod galben în aproape toată țara

Must Read
Vremea continuă să fie instabilă în România și în acestă zi. Potrivit ultimelor informații, ciclonul din Marea Neagră lovește de această dată estul țării. ANM a emis atât un cod galben cât și unul portocaliu valabile în următoarele ore. Sunt vizate mai multe zone din țară.

În cursul zilei de luni, jumătate din țară va fi din nou afectată de efectele ciclonului. În acest context, ANM a emis  o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, valabilă de luni de la ora 11:00.

Potrivit meteorologilor, în tot acest interval, şapte judeţe se vor afla total sau parţial sub avertizare cod portocaliu de averse, vijelii şi descărcări electrice.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00, este semnalată instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sunt vizate zonele din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, precum şi în zonele montane.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat intensificări ale vântului şi grindină. Totodată, potrivit sursei citate, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20….30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

- Advertisement -

Prognoza meteo. ANM a emis cod portocaliu

Pe lângă codul galben care intră în vigoare, în aceeaşi perioadă, este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi în zona montană a judeţelor Prahova, Buzău şi Vrancea vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40…60 l/mp. De menționat este faptul că, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din sudul şi estul ţării.

Meteorologii anunță după aceste ploi, o vreme total diferită. Potrivit ANM, în următoarele zile, România se va confrunta cu disconfort termic, din cauza temperaturilor care vor urca până la 38 de grade Celsius și a umidității foarte mari.

Temperaturile vor crește brusc de la mijlocul acestei săptămâni în toată țara. ANM precizează că aceste modificări meteorologice se datorează unui val de aer cald care va pune stăpânire pe România.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x