Thursday, April 18, 2024

Bacalaureat 2021. Subiectele la Istorie

Must Read

Marți, 29 iunie, Bacalaureat 2021 a continuat cu proba scrisă la Istorie, una din cele două probe obligatorii ale profilului (Matematică și Istorie). Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00, așa cum a anunțat anterior Ministerul Educației, dar și pe www.digi24.ro, când acestea vor fi disponibile. Primele subiecte au apărut deja.

Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba română. Marți, candidații mai susțin și proba la Matematică.

Bacalaureat 2021 continuă marți, 30 iunie, cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

Anul acesta, ca și anul trecut, probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină nu au mai fost susâinute. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

- Advertisement -

Subiecte Istorie, Bacalaureat 2021

UPDATE: Subiectele la Istorie

istorie-pagina1
Subiecte Istorie, Bacalaureat 2021 FOTO: edupedu.ro
istorie-pagina2
Subiecte Istorie, Bacalaureat 2021 FOTO: edupedu.ro

UPDATE: Candidații au avut la subiectul III de realizat un eseu despre Spaţiul românesc în Evul Mediu, potrivit Mediafax. 

Subiectul la Istorie de la BAC 2021 va fi publicat pe edu.ro, de la ora 15:00, dar le veți găsi și pe site-ul nostru imediat ce acestea vor fi disponibile. Istoria este probă obligatorie a profilului pentru absolvenții din filiera teoretică, profil umanist, toate specializările și filiera vocaţională – profil artistic, profil sportiv, profil pedagogic, profil teologic.

Probele de la Bacalaureat 2021

La Bacalaureat 2021, absolvenții de liceu vor susține trei probe scrise, în funcție de profilul și specializarea pe care le-au urmat în cei patru ani de învățământ liceal. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține în plus o probă la Limba maternă.

Toți elevii, indiferent de profilul liceului, vor susține proba obligatorie la Limba și literatura română. A doua probă, cea obligatorie a profilului este Matematica pentru elevii de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic și Teologic. La cea de-a treia probă, cea la alegere a profilului și specializării, se poate opta pentru una din următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Când se afișează rezultatele la Bac 2021

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

  • 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor final

După proba proba obligatorie a profilului – Matematică și Istorie – la Bacalaureat 2021 urmează proba la alegere și cea de limbă maternă, examenele fiind susținute în zile consecutive.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x