Wednesday, February 28, 2024

Elon Musk şi-a cumpărat bilet de 250.000 de dolari de la Virgin Galactic pentru a călători în spațiu

Must Read

Richard Branson a călătorit spre spaţiu pe 11 iulie. Elon Musk este şi el pe lista de aşteptare pentru o călătorie în spaţiu. Preţul unui bilet vândut de Virgin Galactic este de 250.000 de dolari, relatează Mediafax.

Richard Branson a atins marginea spaţiului şi s-a întors cu bine pe Pământ, călătorie care marchează un punct de cotitură în cursa antreprenorilor miliardari care vor să creeze o industrie a turismului spaţial, notează The Wall Street Journal. Zborul încheiat duminică de Branson şi alţi cinci membri ai echipajului a reuşit astfel să ofere credibilitate abilităţilor companiei de a-şi aduce pasagerii înapoi pe Terra în condiţii de siguranţă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

O călătorie de 90 de minute costă sute de mii de dolari

Virgin Galactic, firma fondată de Branson, plănuieşte să iniţieze serviciul comercial anul viitor, cerându-le pasagerilor sute de mii de dolari pentru o călătorie de aproximativ 90 de minute. Zborul de testare efectuat ieri de miliardar avea ca scop evaluarea sistemelor şi experienţei pasagerilor, furnizând mai multe informaţii cu privire la siguranţa călătoriei.

Vehiculele dezvoltate de companii spaţiale private au fost testate de extrem de puţine ori prin comparaţie cu avioanele folosite de operatorii aerieni.

„Suntem aici să facem spaţiul mai accesibil pentru toată lumea”, a declarat Branson.

- Advertisement -

Elon Musk, pe lista de așteptare

După călătoria miliardarului Richard Branson către spaţiu, The Wall Street Journal scrie că Elon Musk ar fi şi el pe lista de aşteptare pentru un zbor cosmic cu Virgin Galactic.

Zborul navei VSS Unity a însemnat că, pentru câteva minute, a existat un număr record de 16 oameni în spaţiu, incluzând membrii echipajului şi persoanele aflate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi capsulei chineze Tiangong. Sute de oameni au vizitat spaţiul cosmic din anii 1960 încoace, incluzând aici câţiva turişti privaţi, precum investitorul Dennis Tito în 2001. Însă călătoria lui Branson ilustrează eforturile asumate de companiile private cu scopul de a zbura sute de pasageri pe an. Space Exploration Technologies (SpaceX), condus de Elon Musk, plănuieşte să ducă în spaţiu CEO-ul unei companii de plăţi şi alţi trei clienţi anul acesta.

Fondatorul Amazon Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a investit constant în compania sa spaţială, Blue Origin, care plănuieşte să efectueze un zbor pe data de 20 iulie.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Virgin Galactic, acțiuni de 11,8 miliarde de dolari

Virgin Galactic nu a declarat care va fi preţul biletelor odată ce va iniţia primele zboruri comerciale, însă preţul a ajuns în trecut la 250.000 de dolari pe bilet, potrivit ultimului raport anual al companiei. Elon Musk este unul dintre deţinătorii biletelor pentru următoarele zboruri, spune un purtător de cuvânt al Virgin Galactic.

Acţiunile Virgin Galactic au crescut în şedinţele premarket de luni cu aproximativ 5,5%, ceea ce se traduce printr-o capitalizare bursieră de 11,8 miliarde de dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x