Friday, April 19, 2024

Liviu Dragnea iese din inchisoare, după executarea a 2 ani și 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni primită în mai 2019. Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat

Must Read

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 și avea de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Pentru că obținuse echivalarea unor zile de muncă pe care nu le-a efectuat, a îndeplinit fracția de două treimi din pedeapsă (2 ani și 4 luni) în 2 ani, și astfel a îndeplinit condițiile liberării condiționate.

Totuși, în luna mai, Tribunalul București i-a respins cererea de liberare condiționată, dar ulterior, Curtea de Apel București a desființat această decizie și a dispus mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu și rejudecarea cererii.

Concret, legislația prevede că, în funcția de munca prestată (remunerată sau nu, efectuată ziua sau noaptea) un deținut poate primi o reducere a pedepsei de o zi, la patru sau la trei zile muncite. De la încarcerarea sa în Penitenciarul Rahova (pe 27 mai 2019), Liviu Dragnea a lucrat în atelierul auto al închisorii. Totuși, administrația penitenciarului i-a interzis dreptul la muncă, ca pedeapsă, în urma unui interviu acordat fără aprobare. Însă Dragnea a câștigat apoi în instanță recunoașterea ca zile lucrate în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 și 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, deși el nu a lucrat efectiv. Cu toate acestea, instanțele nu sunt obligate să acorde liberarea numai în baza acestei prevederi, ci dacă ”au convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate”. Liviu Dragnea NU și-a recunoscut niciodată vinovăția și, deci, nu s-a pus problema să își regrete fapta.

Amintim că pe data de 17 mai 2021, Liviu Dragnea a mai fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și în dosarul privind obținerea invitației la inaugurarea lui Donald Trump, în 2017. Procurorii spun că, prin trafic de influență, a intervenit printre membrii guvernului de la acea vreme în sprijinul unor oameni de afaceri care i-au asigurat finanțarea necesară participării la ceremonia de învestire a lui Trump, câștigător al alegerilor prezidențiale din 2016. Cinci judecători de la Tribunalul București s-au recuzat de la judecarea acestui dosar.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
George
2 years ago

Nu merita sa iasa asa repede…

- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x