Friday, April 19, 2024

Tinmar Energy, ales de ANRE pentru a prelua consumatorii de energie care rămân fără furnizor, în luna iulie

Must Read

Odată cu noile tarife ale energiei electrice de pe piața reglementată, consumatorii au posibilitatea a schimba tipul de contract și de a alege orice alt furnizor de energie. Această schimbare a furnizorului de energie nu implică realizarea unei noi conexiuni sau schimbarea unor cabluri. Principiul de schimbare al furnizorului este similar cu cel al portării în rețelele de telefonie mobilă.

Astfel, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Tinmar Energy drept furnizor de ultimă instanță în luna iulie pentru clienții finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

„Tinmar Energy va prelua toți clienții care, în luna iulie 2021, ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă”, se arată în documentul ANRE.

ANRE a aprobat și prețurile pentru furnizarea de ultimă instanță valabile pentru luna iulie.

- Advertisement -

Tinmar Energy oferă cel mai mic preț

Astfel, Tinmar Energy are cel mai mic preț, respectiv 553,9 lei pe MWh. Urmează Electrica Furnizare, cu un preţ de 581,40 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 624,61 lei pe MWh şi CEZ Vânzare – 680 lei pe MWh.

Lista continuă cu Enel Energie și Enel Energie Muntenia, ambele companii cu prețul de 1.067 lei pe MWh.

„Clienții care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanță și al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienții sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanță, contractul va fi încheiat la prețul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanță la prețul de ultimă instanță, conform reglementărilor în vigoare”, se mai precizează în documentul ANRE.

Prețul de ultimă instanță nu include tarifele reglementate de distribuție, tariful de transport – componenta de extracție din rețea – TL, tarif serviciu sistem, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x