Friday, March 29, 2024

(LIVE Video) – Virgin Galactic a lansat primul zbor suborbital cu echipaj uman. Nava SpaceShipTwo, la bordul căreia se află și miliardarul Richard Branson a decolat și are misiunea de a ajunge la peste 80 km altitudine

Must Read

Update ora 18:45:

Avionul a aterizat în siguranță la Spaceport America.

Update ora 18:30:

Avionul spațial VSS Unity s-a desprins de nava mamă și se îndreaptă în mod independent spre spațiu. Va zbura cu mai mult de trei ori viteza sunetului – aproximativ 3700 km/h, la mai mult de 80 km deasupra solului.

- Advertisement -

Update: Pregătirile pentru lansare au fost amânate timp de mai mult de 90 de minute, din cauza condiţiilor meteorologice înregistrate peste noapte la Spaceport America (New Mexico). Nava VSS Unity a fost lansată oficial la 17:45, ora României, și se află acum la peste 12 km înălțime.

Puteti investi la actiunile Virgin Galactic prin platformele:

Din momentul în care nava părăsește Pământul, călătoria lui Richard Branson ar trebui să dureze aproximativ o oră. Spre deosebire de călătoriile spațiale tradiționale în care astronauții înconjoară Pământul și plutesc în spațiu zile întregi, zborurile Virgin Galactic sunt călătorii scurte. Totuși, nava spațială va urca la mai mult de 80 de km deasupra Pământului, limita pe care guvernul SUA o consideră drept granița cu spațiul cosmic.

Știrea inițială:

Zborul SpaceShipTwo este programat pentru lansare duminică la ora locală a SUA 07:00 și va pleca spre misiunea de 1,5 ore de la Spaceport America, din deșertul New Mexico, cu antreprenorul britanic la bord. Misiunea are loc cu doar nouă zile înaintea celei a Blue Origin, care aparține fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Nava va ajunge la 55 de mile deasupra Pământului la altitudinea sa maximă.

Nava lui Branson va fi susținută de un avion purtător cu două fuselaje, până la altitudinea de 50 de mii de picioare, de unde Unity va fi apoi eliberată și va urca aproape vertical, susținută de motorul de rachetă, până la marginea exterioară a atmosferei Pământului, unde va petrece câteva minute, după care se va reîntoarce pe Pământ.

Ceilalți trei pasageri sunt Beth Moses, instructorul șef astronaut al companiei, inginerul principal al operațiunilor Virgin Galactic, Colin Bennett și Sirisha Bandla, vicepreședinte pentru operațiuni de cercetare și afaceri guvernamentale. Richard Branson a declarat că vrea să evalueze experiența la un nivel personal, înainte de a permite clienților să pășească la bord anul viitor.

Potrivit Virgin Galactic, peste 600 de locuri a câte 250 de mii de dolari fiecare au fost rezervate de persoane care vor să ajungă în spațiu în viitor. Compania intenționează să lanseze două zboruri suplimentare înainte de a demara serviciul comercial în 2022.

Misiunea Unity 22 a efectuat 22 de teste de zbor, iar cel de azi este al patrulea zbor în spațiu cu oameni la bord, și are cel mai mare echipaj de până acum. Un prototip anterior al rachetei Virgin Galactic s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare în deșertul Mojave din California, în 2014, ucigând un pilot și rănind grav pe altul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x