Wednesday, February 8, 2023

Bărbații gay din Afganistan: „Dacă talibanii află despre noi, ne vor da sentința cu moartea”

Must Read
  • LGBT în Afganistan: „Dacă talibanii află despre noi, ne vor da sentința cu moartea”
  • Legea Sharia prevede pedeaspa cu moartea pentru persoanele gay.
  • Abdul: „Nu există viitor pentru noi. Nu cred că îmi voi mai continua vreodată studiile”

Bărbații gay din Afganistan spun că se tem pentru viața lor după ce talibanii au preluat puterea. Aceștia se ascund pentru că, conform legii Sharia, homosexualitatea este strict interzisă și este pedepsită cu moartea.

În timp ce talibanii spun că afganii nu au de ce să le fie frică, apar mărturii care demonstrează exact opusul. Abdul, un activist LGBT, a declarat pentru Radio 1 Newsbeat că dacă s-ar afla că este gay, ar fi „ucis pe loc”.

„Dacă talibanii află despre noi, ne vor da sentința cu moartea”, a mai adăugat acesta, plângând.

„Acum spun lumii: „Nu vom face rău nimănui, nu vom ucide pe nimeni”. Dar mint! Vor începe să facă lucruri pe care le-au făcut în 2001″, a declarat un student pentru un Reuters.

Înainte ca talibanii să cucerească capitala țării, Kabul, viața lui Abdul era deja în pericol. Dacă ar fi vorbit despre sexualitatea sa cu persoana greșită sau chiar cu familia, el ar fi putut fi arestat și dus în judecată, conform legilor afgane.

- Advertisement -

Săptămâna aceasta, Abdul urma să-și susțină ultimele examene universitare, să meargă la prânz cu prietenii și să-și viziteze iubitul, pe care l-a cunoscut la o piscină acum trei ani. Acum, tânărul stă ascuns în casă pentru a patra zi la rând.

„Chiar și când văd talibanii de la ferestre, mă simt foarte speriat. Încep să tremur când îi văd. Civilii sunt uciși. Nu cred că voi vorbi vreodată în fața lor. Nu există viitor pentru noi. Nu cred că îmi voi mai continua vreodată studiile.”, povestește Abdul.

Acum, tânărul așteaptă să găsească o modalitate de a ieși din țară. Abdul spune că a auzit că Marea Britanie intenționează să ia 20.000 de migranți din țara sa, dar nimeni nu știe ce trebuie să facă să se înregistreze.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This