Wednesday, January 26, 2022

BNR critică modul în care s-a făcut liberalizarea pieței energiei: Prețurile au luat-o razna și trag inflația în sus

Must Read

Banca Națională a României critică modul în care s-a făcut liberalizarea pieței energiei. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a declarat la Știrile Amiezii că acest proces a fost mult întârziat. Asta a făcut ca prețurile la energie să crească exagerat și să tragă inflația în sus.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR: Din perspectiva noastră considerăm ca este doar un puseu inflaționist venit din prețurile la energie care au luat o razna din motive obiective și subiective.

Nici noi n-am avut predictibilitate în a pune în estimările și prognozele noastre aceste evoluții. Au crescut prețurile pe tot parcursul anului în toată lumea, la combustibil s-au dublat, barilul era 40 de dolari în iulie, acum e 80. Unitatea de măsura pentru gaze, avem o dublare a costurilor. Lucrurile s-au întâmplat pe plan mondial, la noi s-a dublat această evoluție cu o liberalizare mult întârziată și o dezorganizare a procesului de liberalizare.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria “independentă” Târgu Mureș: “Nu e opțional!” VIDEO

Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de...
- Advertisement -

More Articles Like This